CloseOption Knowledgebase

Wat is NFT, en hoe werkt het?

Wat is NFT, en hoe werkt het?

August 23, 2022

De term NFT komt al lange tijd voor op nieuwssites, vooral in artikelen die betrekking hebben op de financiële markten, en wordt vaak aangetroffen bij miljoenen dollars. Het is daarom dat u zich, net als andere mensen, misschien afvraagt wat NFT is en wat de toepassingen ervan zijn.

Voor we in detail op NFT ingaan, moeten we het eerst in eenvoudige taal uitleggen. Stel bijvoorbeeld dat je een werk hebt gemaakt met Photomontage in Photoshop, en dat je dat vervolgens wilt verkopen; dan kan iedereen een kopie van je werk op zijn computer hebben. Tot slot, als je dat werk downloadt, krijg je geen eigendomsrechten.

Het tweede voorbeeld, stel u heeft een olieverfschilderij geschilderd en wilt dat verkopen. In het eerste voorbeeld, de foto, in het tweede voorbeeld, het schilderij, kunt u beide omzetten naar een NFT. Met deze omzetting, zelfs met de vernietiging van het fysieke goed – hier het schilderij – verdwijnt het werk zelf niet in de vorm van een NFT. Het eigendomsrecht blijft in bezit van de oorspronkelijke eigenaar van de NFT.

Met andere woorden, als het schilderij wordt omgezet in een foto en die foto wordt verkocht in de vorm van een NFT, zal de foto een unieke identiteitskaart hebben dat zelfs de kopieën niet gelijk zullen zijn aan het oorspronkelijke werk. Daarom kan zelfs een JPEG-afbeelding worden omgezet in een NFT en worden verkocht. Met de gegeven uitleg bent u redelijk vertrouwd met dit goed. NFT is een digitaal activum dat zijn waarde behoudt als een soort cryptocurrency.

Eerst is het beter om vertrouwd te raken met het woord NFT zelf, dat “niet-fungibele token” betekent. Het is een digitaal token en een valuta token zoals Bitcoin en Ethereum, maar NFT is uniek en kan niet worden uitgewisseld, in tegenstelling tot een standaard munt in Bitcoin block chain.

Je vraagt je misschien af wat “niet-fungible” betekent. NFT’s kunnen niet direct worden uitgewisseld zoals bankbiljetten omdat geen twee NFT’s gelijk zijn. Voor een beter begrip kunt u denken aan een concertticket. Bij een concert zijn geen twee kaartjes gelijk, en elk kaartje is uniek en bevat specifieke informatie, zoals de naam van de koper, de concertdatum en het stoelnummer. Deze informatie maakt het onmogelijk om tickets te ruilen.

We kunnen het belang van dit token en zijn verschillen met andere cryptocurrencies begrijpen met de bovenstaande uitleg.

Types van NFT’s

Er zijn vele soorten NFT’s, maar ze kunnen gewijd zijn aan digitale kunst, muziekbestanden, video’s, of iets anders unieks dat waardevol is. Simpel gezegd, NFT’s zijn verzamelobjecten, maar in plaats van een olieverfschilderij, bijvoorbeeld, heb je een JPG-afbeelding.

Zoals gezegd, tokens zijn niet beperkt tot een specifieke rol en hebben vele gebruiksmogelijkheden, waarvan er hieronder enkele worden genoemd:

 • Het token fungeert als toegangspoort tot blokketentoepassingen en -diensten.
 • Tokens spelen een rol bij het verifiëren van de geschiktheid van personen voor bepaalde stemrechten.
 • Tokens kunnen een essentiële rol spelen in de gebruikerservaring. Zo kunnen met behulp van gebruikersmunten in een internetbrowser verschillende diensten aan hen worden geleverd.
 • Een van de belangrijke rollen van tokens is de uitwisseling van activa (waarden). Tokens zijn gebruikt in de blokketen om de waarde om te zetten.
 • Naast alle bovengenoemde toepassingen kunnen tokens ook het eigendom van een bepaald goed aangeven. Deze toepassing toont het verschil tussen fungibele tokens en niet-fungibele tokens.

Met andere woorden, niet-fungibele tokens hebben een “Unique Value Proposition” (UVP), en elk heeft een unieke identificatiecode om te worden geïdentificeerd tussen andere tokens. Met andere woorden, niet-fungibele tokens hebben een “Unique Value Proposition” (UVP), en elk heeft een unieke identificator te worden geïdentificeerd onder andere tokens.

Door deze unieke eigenschap worden NFT’s zeldzaam en hoog gewaardeerd vanwege de grote vraag. Bovendien kan met behulp van NFT’s en de handel ook de overdracht van eigendom plaatsvinden.

Hoe werkt NFT?

NFT’s zijn onderdeel van de Ethereum-blockchain en daarmee een chip waarin extra informatie wordt opgeslagen. Deze extra informatie is een integraal onderdeel van deze cryptocurrencies en stelt ze in staat om kunst, muziek, video en dergelijke in verschillende foto-, film- en muziekformaten te coveren. Omdat deze cryptocurrencies waarde behouden, kunnen ze worden gekocht en verkocht, en net als verschillende soorten kunstwerken, wordt deze waarde gereguleerd door de markt en de vraag.

Waarom is NFT belangrijk?

NFT-tokens hebben het potentieel om een belangrijk onderdeel te worden van de op de blokketen gebaseerde digitale economie, die kan worden gebruikt op verschillende gebieden zoals videogames, digitale authenticatie, licentiëring, certificering of beeldende kunst. Het opslaan van gegevenseigendom en identiteit op de blokketen verhoogt de integriteit en privacy van gegevens en een eenvoudige overdracht en beheer zonder de noodzaak van vertrouwen in deze activa, wat frictie (kosten) in de wereldwijde handel en economie kan verminderen.

Gebruik van NFT’s

Gaming

NFT’s zijn populair in de game-industrie omdat deze tokens een aantal inherente problemen oplossen; zo hebben topgames als Fortnite de verkoop van features en accessoires zoals wapens en skins verboden. Met deze tokens kunnen deze features gemakkelijk worden overgezet in verschillende games. NFT’s zullen dus de in-game economie helpen.

Identificatie

NFT’s zijn ideaal om vervalsing tegen te gaan. Voorbeelden hiervan zijn het digitaliseren van onze identiteit, met inbegrip van onze academische en medische referenties en zelfs ons uiterlijk.

Digitale kunst

Voor kunstenaars die in de digitale arena werken, is bescherming van het auteursrecht altijd een grote uitdaging geweest, en vandaag de dag is het stelen van kunstwerken in de digitale wereld net zo gemakkelijk als het drinken van water. Aan de andere kant, met behulp van NFT-innovatie, kan men een kunstwerk kopen en het in een digitale ruimte tentoonstellen. Met behulp van de blokketen wordt het eigendom van de persoon (private sleutel) op het kunstwerk bewezen. Kunstenaars kunnen ook meer winst maken door het elimineren van tussenpersonen.

Hoe koop ik NFT

Door dit artikel te lezen, vraagt u zich misschien af hoe u een NFT kunt kopen. NFT’s kunnen op een van de volgende manieren worden verkregen:

 • Verwerven van NFT’s via gaming of via Depp (gedecentraliseerde toepassing)
 • Kopen van NFT’s via de tokenmarkten
 • Het token verhandelen met iemand anders

Hoe krijg ik toegang tot Depp en krijg ik NFT via mobiel

Om toegang te krijgen tot Depp, installeert u een van de portemonnees op uw telefoon met browserondersteuning:

 • MetaMask
 • MyEtherWallet (MEW)
 • Trust Wallet
 • Coin base Wallet

Echter, sommige van deze wallets, zoals Coin base Wallet, kunnen naast mobiel ook op de desktop worden gebruikt.

Voer het Browsergedeelte van de portemonnee in en voer in het adresveld de link naar de gewenste Depp website in. Na het invoeren van de Depp, meld je aan en verbind je portemonnee met het dep. Vanaf nu kunt u beginnen met spelen of het kopen en verkopen van NFT’s.  

WAX-blokketen

WAX, wat staat voor “Global Capital Exchange”, is een blokketen die expliciet is gemaakt voor het verhandelen van virtuele items, zoals verzamelbare en zeldzame werken binnen videogames en virtuele werelden. De WAX-blokketen fungeert als een gedecentraliseerde marktplaats en platform voor Depp. In plaats van afhankelijk te zijn van een spelontwikkelaar of een gecentraliseerd netwerk, kunnen gebruikers eigenaar zijn van hun digitale activa en deze op het WAX-platform verhandelen met wie ze maar willen.

Een van de redenen waarom NFT’s zo populair zijn in de WAX-blokketen is dat ze gemakkelijk te kopen zijn. Je kunt op dit platform eenvoudig een WCW wallet aanmaken met een gebruikersnaam en wachtwoord of een social media account zoals Twitter, Facebook, of Reddit.

Al met al zouden we vanaf nu moeten zien dat het NFT langzaam verschuift van games naar schilderen, tarten, digitale identiteit, en andere bruikbare zaken. De reikwijdte van de toepassingen hangt alleen af van de verbeelding van de digitale valuta gemeenschap en ontwikkelaars.

Join Us to Learn How to Succeed in Your Trading person_addRegister

Related Posts

A Brief History and Success Points in the American Market

A Brief History and Success Points in the American Market

A Brief History of Cryptocurrencies and Success Points in the American Market Cryptocurrencies, the innovative digital assets safeguarded by cryptography, have experienced remarkable growth and made substantial impacts on the American financial markets. In this article, we explore the pivotal milestones and achievements in the development of cryptocurrencies: Birth of Bitcoin (2009): The enigmatic Satoshi …

Une revue de la monnaie numérique comme le bitcoin basée sur la technologie blockchain

Une revue de la monnaie numérique comme le bitcoin basée sur la technologie blockchain

Table of Contents1 Introduction générale de Bitcoin dans la technologie Blockchain2 3 Comment fonctionne le Bitcoin dans la technologie Blockchain?4 Comment se fera le transfert d’argent en Bitcoin dans la technologie Blockchain ? Introduction générale de Bitcoin dans la technologie Blockchain Dans le monde numérique, nous sommes confrontés aux dernières inventions rapidement car, dans le …

Una revisión de la moneda digital como Bitcoin basada en la tecnología Blockchain

Una revisión de la moneda digital como Bitcoin basada en la tecnología Blockchain

Table of Contents1 Introducción general de Bitcoin en la tecnología Blockchain2 3 ¿Cómo funciona Bitcoin en la tecnología Blockchain?4 Cómo será la transferencia de dinero en Bitcoin en la tecnología Blockchain? Introducción general de Bitcoin en la tecnología Blockchain En el mundo digital, nos enfrentamos a los últimos inventos con prontitud porque, en el mundo …

Uma Revisão da Moeda Digital como Bitcoin Baseada na Tecnologia Blockchain

Uma Revisão da Moeda Digital como Bitcoin Baseada na Tecnologia Blockchain

Table of Contents1 A Introdução Geral da Bitcoin na Tecnologia de Blockchain2 3 >forte>Como funciona o Bitcoin na Tecnologia Blockchain?4 >forte>Como irá a transferência de dinheiro em Bitcoin in Blockchain Technology ? A Introdução Geral da Bitcoin na Tecnologia de Blockchain No mundo digital, enfrentamos rapidamente as últimas invenções porque, no mundo digital, a Ideação …

Add your Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Comments