CloseOption Knowledgebase

Het handelen in cryptocurrencies geeft u de kans om deel te nemen aan een wereldwijde markt met veel potentie. Cryptocurrencies hebben een reputatie verdiend voor het genereren van snelle winsten als gevolg van hun aantrekkingskracht onder daghandelaren. In werkelijkheid lijken ze qua complexiteit en concurrentie veel op elke andere wereldwijde marktplaats. De relatief hoge volatiliteit van de cryptocurrency-industrie is een van de onderscheidende kwaliteiten ervan.

Handel in activa is zowel uitdagend als aantrekkelijk. Als u het meeste uit uw cryptocurrency-handel wilt halen, kunt u dit niet alleen doen met enkele emotionele assistenten zoals kalmte en geduld, maar ook met behulp van talrijke handelstechnieken. Marktonderzoekers en handelaren zijn voortdurend bezig met het verfijnen en upgraden van strategieën om nieuwe analytische benaderingen te ontwikkelen voor het analyseren van de prijsschommelingen van cryptocurrency.

Nieuwkomers maken zich waarschijnlijk zorgen over één kwestie: wat voor strategieën de handelaren kunnen toepassen om een succesvolle handel te hebben?” Wij raden u aan te beginnen met het onderzoeken van de meest bekende en meest gebruikte strategieën in de hoop dat één of mogelijk alle strategieën de ideale optie voor u zullen blijken te zijn. U moet de markt begrijpen en uw handelsbenadering verfijnen om niet alleen te slagen, maar om consistent te presteren. Het volgende zijn enkele van de meer fundamentele categorieën en primaire soorten handelsstrategieën die gewoonlijk door handelaren worden gebruikt.

1. Trend Trading (Algemeen overzicht van lijngrafieken)

Een van de meest effectieve en ongecompliceerde cryptocurrency trading methoden is trend trading. Zoals de term impliceert, omvat deze techniek het handelen in lijn met de huidige prijsbeweging. Beleggers moeten eerst de algemene prijsbeweging, lengte en sterkte bepalen om dit efficiënt te doen. Al deze indicatoren zullen aangeven hoe krachtig de huidige trends zijn en wanneer de trend waarschijnlijk zal omkeren. De belegger hoeft niet eens de precieze richting of tijd van de ommekeer te weten bij een trend trading techniek; alles wat hij moet weten is wanneer hij zijn bestaande positie moet verlaten om snel winst te maken en verliezen te vermijden.

Wanneer een markt in beweging is, zijn er altijd kleine prijsschommelingen die tegen de huidige trend ingaan. Als gevolg hiervan ondersteunt trend trading de lange termijn strategie van positiehandel. Wanneer een belegger handelt in de richting van een duidelijk patroon, moet hij bereid zijn kleine verliezen te aanvaarden in de overtuiging dat, zolang de onderliggende trend aanhoudt, de winsten uiteindelijk groter zullen zijn dan de verliezen. Trend traders prefereren markten die met grote regelmaat schommelen tussen overbought en oversold niveaus om duidelijke redenen.

2. Scalping Beschrijving

Scalping is een handelstechniek waarbij beleggers cryptocurrencies kopen en verkopen met als doel kleine winsten uit elke transactie te persen.

Scalpingstrategieën in de cryptocurrency-industrie zijn over het algemeen gebaseerd op een voortdurend onderzoek naar prijsschommelingen en een begrip van de spread. Wanneer een scalper een cryptocurrency koopt tegen de huidige contractwaarde, verwachten ze dat de waarde voldoende stijgt om aan de spread te voldoen en een bescheiden winst te blijven maken. Ze moeten daarom rond wachten tot de biedprijs boven de oorspronkelijke vraagprijs klimt en de valuta ruim voordat de markt weer schommelt switchen om deze techniek te activeren.

3. Range Trading

Het begrip steun en weerstand wordt gebruikt bij range trading. Steun- en weerstandsstadia zijn de hoogste en laagste punten die de koers raakt voordat deze in omgekeerde richting terugkaatst op een koerspatroondiagram. Deze steun- en weerstandsstadia vormen een trading range die wordt gegroepeerd. In een bewegende markt zal de prijs steeds weer de voorafgaande weerstandsfase doorbreken, hogere toppen in een uptrend of lagere dalingen in een downtrend vaststellen en zo een geleidelijke steun- en weerstandsformatie opbouwen. Prijs schommelt in een edgeways trend in een range markt en blijft gegroepeerd tussen bestaande steun en weerstand niveaus. 

Traders verwachten een ommekeer in de andere trend wanneer de koers het overbought (weerstand) punt raakt en verkopen. Op dezelfde manier is het een koopkans wanneer de prijs het oververkochte (steun) punt bereikt. Uiteindelijk, als de prijs van een cryptocurrency door deze gecreëerde range valt, zou dit het begin van een nieuwe trend kunnen betekenen. Range traders zijn in de markten die stuiteren tussen steun- en weerstandspunten zonder voor een lange periode in één richting te bewegen in plaats van breakouts te verwachten. U moet goed letten op overbought en oversold niveaus als u wilt werken aan een range trading strategie. Overgekocht geeft aan dat aan de vraag van kopers is voldaan en dat de markt waarschijnlijk zal dalen; oververkocht geeft het omgekeerde aan. Deze niveaus kunnen worden gevonden met behulp van grafiekindicatoren, die zijn opgenomen in elke respectabele applicatie voor aandelengrafieken.

4. Arbitrage

Arbitrage is de praktijk van het kopen van cryptocurrency op een marktplaats en het verkopen tegen een betere prijs op een andere marktplaats. De “spread” is het verschil tussen de koop- en verkoopprijs van een item. Omdat cryptocurrency een grotendeels ongereguleerde markt is, kan iedereen een handelsplatform opzetten. Vanwege de variaties in cryptocurrency liquiditeit en handelsvolume, kan dit resulteren in aanzienlijke spreadverschillen. Handelaren in de cryptomarkt hebben meestal een rekening op de beurs waar ze investeren. Om een arbitragekans te beginnen, maakt u accounts aan op beurzen waar u verwacht dat dezelfde cryptocurrency tegen dramatisch verschillende prijzen zal worden verhandeld.

5. Nieuws als fundamenteel hulpmiddel

 Sommige cryptocurrencies zijn erg vatbaar voor de actualiteit. Zodra nieuws zoals wet- en regelgeving of een cryptocurrencyhandel die gehackt wordt naar buiten komt, hebben waarden de neiging te dalen. Aan de andere kant, als een groot bedrijf verklaart dat het het gebruik van een valuta zal overnemen in zijn activiteiten, kunnen de prijzen snel stijgen. Je hebt een voordeel ten opzichte van de rest van de industrie als je op de hoogte bent van het nieuws en snel kunt reageren.

6. Margehandel

Als u een prijsverandering voorspelt, kunt u door te beleggen met een marge geld lenen om uw potentiële beloning te verhogen als uw voorspelling uitkomt. Aangezien verschillende beurzen verschillende margin calls hebben en verschillende tarieven bieden, is het het beste om eerst uw onderzoek te doen. Twee van de beste margeplatforms zijn Bitfinex en Huobi.

7. Technische analyse

Onderzoek eerdere koersgrafieken op patronen die kunnen worden gebruikt om de toekomst te voorspellen. Omdat de geschiedenis de neiging heeft zich te herhalen, kun je, als je een trend kunt zien, wellicht toekomstige prijsveranderingen voorspellen, waardoor je het voordeel hebt dat je nodig hebt om te profiteren van de cryptocurrencies-industrie.

Join Us to Learn How to Succeed in Your Trading person_addRegister

Related Posts

Straddle in Options Trading

Straddle in Options Trading

Table of Contents1 What Is straddle in Options?2 Understanding Straddle in Options3 Assessing the Risk of Straddles4 Who Can Use the Straddle Strategy? 5 How Do You Earn a Profit In a Straddle?6 The Most Important Terminologies Associated with Straddle in Options 7 How to Implement a Straddle Strategy8 What Are Different Types Of Straddle 9 The Factors …

Day Trading Options; Beginners Guide

Day Trading Options; Beginners Guide

Table of Contents1 Day Trading Options2 Understanding the Basics of Day Trading Options3 What Is an Option?4 What Is the Day Trading Options?5 How Do Options Work?6 Understanding the Risks of Day Trading Options and Why It Can Be Risky?7 Options Strategies for Trading8 Decide on What Type of Option Is Most Suitable for You9 …

What Is a Trading Strategy? And What Are the Most Popular and Easy to Use Strategies?

What Is a Trading Strategy? And What Are the Most Popular and Easy to Use Strategies?

Table of Contents1 Introduction2 What Is a Trading Strategy?3  Easy Options Trading Strategies4 Conclusion Introduction Options trading allows traders to speculate on price movements, reduce existing positions or generate income in bullish and bearish markets, which is an excellent and changing method for investing in financial markets. Compared with traditional stock trading, options give the …

Options Trading vs. Day Trading

Options Trading vs. Day Trading

Table of Contents1 What Is the Difference Between Options Trading vs Day Trading?2 Definition and Explanation of Options Trading and Day Trading3 Key Characteristics and Features of Options4 Exploring the Differences Between Options Trading and Day Trading5 What Are the Benefits Associated with Each Form of Trading?6 Which Is Better, Options Trading or Day Trading?7 …

Add your Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Comments