CloseOption Knowledgebase

Sommigen beschouwen de Blockchain als de grootste belangrijke technische uitvinding sinds het ontstaan van het internet; het is de hoeksteen van “Web 3.0,” die de toekomst van het internet zal inluiden. De meeste mensen kennen Blockchain als het systeem dat aan de basis ligt van Bitcoin – en hoewel dit zeker het oorspronkelijke gebruik was – en daarna hebben vele verbeteringen in dit kader Blockchain in staat gesteld om zich ver en breed uit te breiden. Van geneeskunde tot handelsfinanciering, blockchain-technologie is al bezig met het democratiseren en veranderen van een breed scala aan sectoren.

Blockchain?

Het blockchain-systeem, gebaseerd op IBM, is “een gedeeld, onveranderlijk grootboek voor het vastleggen van transacties, het controleren van activa en het vestigen van vertrouwen.” Blockchains zijn autonoom omdat ze gegevens opslaan in een peer-to-peer kanaal. Veel bedreigingen die kunnen voortkomen uit een gecentraliseerd systeem worden voorkomen door decentralisatie. Het probeert onder andere dubbel-spending, het uit elkaar halen van eerdere blokken, en kwaadaardige client code te voorkomen. Deze methode creëert ook een openbare database van alle blokken en de elementen binnen elk blok, en zorgt zo voor openheid terwijl de identiteit van een gebruiker wordt beschermd met behulp van een generieke sleutel.

De gegevens in de keten worden opgeslagen in blokken op een blockchain. Een versiebeschrijving, de kenmerkende hash van het voorgaande blok, transactie-informatie, het huidige moment en een koersdoel worden allemaal opgeslagen in een Bitcoin-blok. Dit hele blok wordt vervolgens gescrambeld met een willekeurig getal, wat resulteert in een hash die lager is dan de gewenste prijs en wordt daarom toegevoegd aan ketens en bevestigd door de nodes van het kanaal.

Een kort overzicht van de geschiedenis van Blockchain:

1991: Als eerste stap presenteren S. Haber en W. S. Stornetta een versleutelde veilige keten van blokken. Zij trachtten een computationeel haalbare techniek te ontwikkelen voor het tijdstempelen van elektronische records om te voorkomen dat deze worden geantedateerd of dat er mee wordt geknoeid. Zij creëren een systeem dat tijdsgestempelde records opslaat via een gecodeerde veilige keten van blokken.

1998: Nick Szabo, een software ingenieur, werkt aan ‘bit gold,’ gedecentraliseerd digitaal geld.

2000: Stefan Konst levert zijn versleutelde veilige keten theorie, evenals uitvoeringssuggesties.

2008: Een white paper met een beschrijving van de structuur voor een blockchain wordt vrijgegeven door programmeurs die opereren onder de onbekende entiteit, Satoshi Nakamoto. Hij verbetert het idee door blokken aan de oorspronkelijke keten toe te voegen zonder dat deze hoeven te worden geverifieerd door betrouwbare partijen in een nieuwe methode. In de bijgewerkte bomen zou een veilig register van gegevensoverdrachten worden opgeslagen. Het timestamps en verifieert elke transactie via een peer-to-peer netwerk. Het kan worden beheerd zonder de noodzaak van een gecentraliseerde autoriteit. Als gevolg van deze ontwikkelingen zijn blockchains de basis geworden van cryptocurrencies. 

2009: Nakamoto ontwikkelt de primaire Blockchain, die dient als het algemene netwerk voor bitcoin-transacties.

2014: Het potentieel van blockchain-technologie voor andere financiële en inter-organisatorische processen wordt onderzocht wanneer het wordt losgekoppeld van de valuta. De term “blockchain 2.0” wordt gebruikt om toepassingen te beschrijven die niet beperkt zijn tot monetaire transacties.

Toekomst 

De vooruitzichten van het Blockchain-netwerk zijn positief, mede dankzij de grote investeringen die overheden en bedrijven hebben gedaan om innovatie en ontwikkeling te stimuleren. Het wordt steeds duidelijker dat een algemene blockchain voor iedereen beschikbaar zal zijn om te gebruiken. Voorstanders verwachten dat de technologie zal helpen bij de automatisering van het merendeel van het werk dat door deskundigen in alle sectoren wordt uitgevoerd. De technologie wordt nu al op grote schaal gebruikt in supply chain management en cloud computing. In de komende jaren moet de technologie ook zijn weg vinden naar eenvoudige producten zoals internet-webpagina’s.

Gartner Trend Insights verwacht dat minimaal één op blockchain gebaseerd bedrijf in 2022 meer dan $10 miljard waard zal zijn naarmate de tech vooruitgaat. Volgens de onderzoeksorganisatie zou de bedrijfswaarde in 2025 meer dan 176 miljard dollar bedragen en in 2030 de 3,1 biljoen dollar overstijgen als gevolg van de digitalisering van Blockchain. De toename van de behoefte aan Blockchain-specialisten is in de loop der jaren samengevallen met de groei van het Blockchain-systeem. Ook bedrijven maken gebruik van Blockchain om de vruchten te plukken van de implementaties ervan.

Voorspellingen over Blockchain

Als we kijken naar de geschiedenis van Blockchain-technologie, wordt de toekomst ervan fascinerend; er komen voortdurend nieuwe ontwikkelingen op de markt, die nog grotere en gedurfdere toepassingen van de technologie bieden. Het IBM Blockchain-team verwacht de volgende vijf thema’s in de nabije toekomst als dynamische blockchain-netwerken zich richten op het leveren van echte revolutionaire impact op een verscheidenheid van industrieën:

1. verschillende vormen van praktisch beheer zullen worden ontwikkeld.

In 2020 zullen nieuwe beheersvormen beginnen te ontstaan, waardoor grote en gevarieerde consortia het oordeel kunnen vellen, regelingen kunnen treffen en zelfs betalingen kunnen verrichten met meer efficiëntie. Deze formulieren zullen helpen bij de standaardisatie van gegevens uit verschillende bronnen en bij het verzamelen van nieuwe en nog betrouwbaardere gegevensreeksen.

2. Parallelle technologieën zullen samenwerken met Blockchain om een spelveranderend voordeel te bieden.

Het koppelen van parallelle technologieën met Blockchain zal ons in staat stellen om voorheen onbereikbare doelen te bereiken. Betrouwbaardere blockchain-informatie zal de basisstructuren beter informeren en verbeteren. Blockchain zal helpen bij de beveiliging van die informatie en de controle van elke fase in het besluitvormingssysteem, waardoor preciezere inzichten mogelijk worden op basis van informatie die netwerkgebruikers vertrouwen.

3. De blockchain-toepassing zal worden geleid door de economie en financiën.

Het bankwezen en de financiële sector hoeven, in tegenstelling tot andere conventionele organisaties, geen ingrijpende wijzigingen in hun activiteiten aan te brengen om blockchain-technologie te incorporeren. Financiële organisaties onderzoeken actief de adoptie van blockchain voor reguliere financiële diensten nadat het effectief werd geïmplementeerd voor cryptocurrencies.

In 2016 gebruikte ReiseBank AG in Duitsland bijvoorbeeld een blockchain-systeem om onmiddellijke grensoverschrijdende overschrijvingen uit te voeren tussen twee van zijn klanten in minder dan 20 seconden. Volgens een recente schatting van PWC zou tegen 2020 meer dan 70% van de bankbedrijven blockchaintechnologie hebben geïmplementeerd als onderdeel van een live proces of framework.

Ondanks het feit dat het uitgangspunt van blockchain fundamenteel is, heeft het de mogelijkheid om de activa van banken te verhogen. Banken zullen in staat zijn om onnodige bureaucratie te minimaliseren, sneller transacties uit te voeren tegen lagere prijzen, en hun vertrouwelijkheid te vergroten met behulp van blockchain-technologie. Volgens een van de blockchain-voorspellingen van Gartner zou de banksector tegen 2020 1 miljard dollar aan bedrijfswaarde genereren door het gebruik van blockchain-georiënteerde cryptocurrencies.

Join Us to Learn How to Succeed in Your Trading person_addRegister

Related Posts

Een overzicht van digitale valuta zoals Bitcoin gebaseerd op Blockchain-technologie

Een overzicht van digitale valuta zoals Bitcoin gebaseerd op Blockchain-technologie

Table of Contents1 Algemene introductie van Bitcoin in Blockchain-technologie2 Hoe werkt Bitcoin in Blockchain-technologie?3 Hoe wordt het geld overgemaakt in Bitcoin in Blockchain-technologie? Algemene introductie van Bitcoin in Blockchain-technologie In de digitale wereld worden we snel geconfronteerd met de nieuwste uitvindingen, want in de digitale wereld vereist het idee geen materialen of andere hardware. Uw …

De hoogste en stabiele waarde van goud in de wereldeconomie!

De hoogste en stabiele waarde van goud in de wereldeconomie!

GoudAls edelmetaal op de markt en in de wereldeconomie Alle koningen, gewone mensen, en zakenlieden worden verondersteld hun eigendommen in de vorm van goud te bewaren, en hoe meer goud je bezit, hoe rijker je bent. Met de komst van papiergeld, heeft goud zijn plaats behouden. Veel mensen bewaren hun vermogen echter in de vorm …

Herziening van cryptocurrency (Bitcoin) vanuit financieel oogpunt

Herziening van cryptocurrency (Bitcoin) vanuit financieel oogpunt

Een kort overzicht van Cryptocurrency Wij accepteren alle toonaangevende cryptocurrencies als betalingsmethode, en momenteel is Bitcoin beschikbaar voor uitbetaling. Klik om alle aanvaardbare Crypto’s te bezoeken. De dramatische groei van Cryptocurrencies heeft de markt ervan doen opbloeien en het totale volume doen toenemen. Deze soorten geld zijn virtueel van aard en er wordt beweerd dat …

Oorlog in het Midden-Oosten en de gevolgen ervan voor de financiële markten

Oorlog in het Midden-Oosten en de gevolgen ervan voor de financiële markten

Table of Contents1 Weet u wat de gevolgen van de oorlog in het Midden-Oosten zijn? 2 Beschouwing van verschillende markten in het Midden-Oosten2.1 Beschouwing van de financiële status op de aandelenmarkt2.2 Beschouwing van de financiële status in de oliemarkt2.3 Overzicht van de financiële status in de valutamarkt2.4 Overzicht van de financiële status in de goudmarkt2.5 …

Add your Comment

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Comments