CloseOption Knowledgebase

In 1973 zocht het Amerikaanse ministerie van Defensie naar een oplossing om militaire en operationele eenheden in te zetten en haar doelstellingen overal op de planeet te realiseren. Daarom werd in het begin van de jaren tachtig een systeem van 24 satellieten opgezet, dat we nu kennen als het Global Positioning System (GPS). Wij gebruiken dit systeem overal, van auto’s tot mobiele telefoons en andere apparaten. Als gevolg hiervan is deze technologie, die in het verleden werd ontworpen om een militair probleem op te lossen, een essentieel aspect geworden van het dagelijks leven van vandaag.

Als we het over blockchain-technologie hebben, is bitcoin voor veel mensen het eerste waar ze aan denken. Bitcoin was ‘s werelds eerste digitale valuta. Een decennium geleden verraste het de wereld met innovaties en toepassingen in de bank- en betalingssector. In die tijd werd het Bitcoin Genesis-blok succesvol gewonnen, en zagen we het eerste daadwerkelijke gebruik van de blockchain. Gezien de oriëntatie van de media, zou je kunnen denken dat deze technologie alleen wordt gebruikt voor het bedrijfsleven of de financiële wereld. Toch is de waarheid dat, net als GPS, de lancering van de blockchain op het gebied van digitale valuta binnenkort de fundamentele problemen van de samenleving kan oplossen. Maar hoe?

zal de blockchain het huidige systeem ontwrichten?

Om bovenstaande vraag te beantwoorden, moet eerst worden opgemerkt dat het primaire doel van de blockchain eenvoudigweg was om het probleem van vertrouwen in ons sociale leven op te lossen. Vertrouwen betekent de garantie dat een persoon zich gedraagt volgens de principes die zijn vastgelegd in de regels voor de uitwisseling van goederen, informatie of diensten. Blockchain-technologie heeft ons dit vertrouwen en deze transparantie gebracht.

Toen de mensheid zich op het sociale leven richtte, waren de principes van de handel tussen primitieve stammen zodanig dat individuen elkaar alleen mochten vertrouwen. Naarmate de handel in goederen complexer werd, ontstond de behoefte aan een gecentraliseerde entiteit (een tussenpersoon of een derde partij) die deze transacties onpartijdig legitimeert. Uiteindelijk kwamen het geldbeheersysteem en het traditionele bankwezen in het spel. Systemen die al eeuwen in bedrijf zijn, zijn intact gebleven. Dit scenario is zo ingebakken in onze huidige samenleving dat we onze monetaire transacties niet kunnen legaliseren zonder valuta, de overheid of de centrale bank als tussenpersonen.

Laten we eens teruggaan naar onze kindertijd. Weet je nog toen we kinderen waren, en we een pakje snoep wilden delen met onze vriendjes. In die tijd erkenden alle kinderen intuïtief dat het snoep gezond en eerlijk werd verdeeld. Ons vertrouwen in de kindertijd kwam voort uit twee principes: de manier waarop we het allemaal accepteerden of de eerlijkheid die we toonden bij het verdelen van het voedsel.

 Het verdelen van voedsel in de kindertijd dat beschrijft een van de basisconcepten van de blockchain die de manier waarop we de wereld zien kan veranderen, een gedistribueerd boekhoudkantoor genaamd Ledger; Een krachtig, anti-fraude systeem waar iedereen toegang toe heeft en veranderingen in alles van waarde (niet alleen monetaire transacties) registreert.

Met deze twee essentiële eigenschappen, decentralisatie en transparantie, maakt de blockchain een betere aanpak van maatschappelijke vraagstukken mogelijk. Daarnaast biedt het nieuwe en creatieve manieren om uitdagingen op het gebied van onderwijs, gezondheid en informatie aan te pakken.

De blockchain verandert de wereld!

In derdewereldlanden kunnen deze innovaties worden gebruikt om de manier te veranderen waarop onderwijsgelden worden toegewezen aan scholen en online belastingcursussen. Het toegekende bedrag ligt niet vast en varieert afhankelijk van de aanwezigheid van studenten, waardoor faculteiten en docenten worden gestimuleerd om innovatieve en creatieve methoden te gebruiken om studenten aan te moedigen de lessen bij te wonen.

De impact van deze innovaties op het hoger onderwijs wereldwijd kan ook een transformatie teweegbrengen die nog nooit eerder in de menselijke geschiedenis is vertoond. Volgens de International Association of Teachers is de toekenning van een universitair diploma wereldwijd een groot probleem geworden.

In 2016 heeft de Keniaanse overheid in samenwerking met IBM het mogelijk gemaakt voor universiteiten om geldige diploma’s uit te reiken en fraude op dit gebied te voorkomen. Door een kader op dit gebied te creëren, helpt de Blockchain-technologie van China instellingen en bedrijven die te maken hebben met universitaire cursussen om diploma’s uit te reiken en resultaten met meer vertrouwen te evalueren.

In Tunesië gaan onderwijs en voeding hand in hand. Vorig jaar stierven 420.000 mensen aan door voedsel overgebrachte ziekten, de meesten uit Afrika en Zuidoost-Azië. Dit is te wijten aan het binnendringen van chemicaliën, bacteriën, parasieten, natuurlijke gifstoffen en dergelijke in de voedselvoorzieningsketen. Devery.io startup, in samenwerking met het Ministerie van Onderwijs, implementeert een blockchain-gebaseerde oplossing om maaltijden op scholen in deze landen te volgen. Hierdoor kunnen we helpen bij het verstrekken van vers en gezond voedsel aan achtergestelde studenten en voorkomen dat besmet voedsel onder hen wordt verspreid.

Het is echter eenvoudig om gebruik te maken van de blockchain in de toeleveringsketen. In dat geval kunnen derden, wanneer er zich een probleem voordoet in de voedselvoorzieningsketen, ingrijpen om de productie te stoppen en verdere verspreiding van ziekten te voorkomen, met name onder kwetsbare bevolkingsgroepen zoals adolescenten en kansarme kinderen.

De gezondheidssector is ook een van de sectoren waar transparantie een belangrijke impact kan hebben. Artsen en specialisten kunnen, indien nodig, rechtstreeks toegang krijgen tot de medische voorgeschiedenis, behandelde ziekten, de huidige en lopende behandelingen en de juiste diagnoses. Ook verzekeringsmaatschappijen zullen toegang hebben tot volledig bijgewerkte informatie, waardoor fraude als gevolg van ongebruikelijke scenario’s, moeilijk te diagnosticeren ziekten of ziekten die een persoon al heeft, kan worden voorkomen. Bovendien kunnen we, door deze technologie te integreren met kunstmatige intelligentie, nieuwe geneesmiddelen en nieuwe behandelingen efficiënter voorschrijven.

Er zijn momenteel verschillende startups die particuliere en niet-manipulatieve registratie van medische dossiers mogelijk maken en deze beschikbaar stellen aan artsen en medische centra wereldwijd. Twee voorbeelden van deze startups zijn Dentacoin en Health Wizz, die positieve resultaten hebben geboekt en de weg vrijmaken voor veel hogere standaarden in de gezondheidszorg.

Vermakkelijken van handel in schone energie

Blockchain-technologie wordt ook gebruikt om de handel in duurzame energie te ontwikkelen. Consumenten kunnen hernieuwbare energie ruilen en kopen met tokens of digitale activa die een bepaalde hoeveelheid energieproductie vertegenwoordigen. Als je zonnepanelen op het dak van je huis hebt of je hebt een elektrisch voertuig dat elektriciteit van je batterij naar het net kan overbrengen, kan blockchain helpen. Blockchain en klimaatverandering communiceren ook goed in deze optie.

Tot voor kort was de ontwikkeling van slimme contracten een belemmering vanwege het onvermogen van blockchains om zinvol te interacteren met gegevens uit de echte wereld, waaronder het milieu. Maar de laatste jaren bereidt Oracle (de instellingen die informatie over onze wereld in de blockchain kunnen opslaan) de blockchain eindelijk voor op het bestrijden van klimaatverandering.

Net als elke andere fundamentele verandering staat de nieuwe vorm van waardebeheer voor veel juridische, regelgevende en technische uitdagingen, van het vinden van accurate informatie en ervaren analisten tot het toestaan van exit voor mensen die niet willen dat hun gegevens worden vastgelegd en gecontroleerd op vertrouwelijkheid. Daarnaast moet natuurlijk worden nagedacht over mechanismen om informatie te traceren en te controleren, omdat de mogelijkheid bestaat dat deze informatie voor terroristische en criminele doeleinden wordt gebruikt.

Ongetwijfeld moeten deze uitdagingen eerst worden aangepakt voordat de wereldwijde acceptatie van de blockchain in andere sectoren een feit is. Toch is verandering op handen, en moeten we als maatschappelijke entiteit een fundamentele verandering doorvoeren in de houding van de samenleving. Bent u klaar voor de verandering? Het is beter om u vanaf nu voor te bereiden!

Join Us to Learn How to Succeed in Your Trading person_addRegister

Related Posts

Een overzicht van digitale valuta zoals Bitcoin gebaseerd op Blockchain-technologie

Een overzicht van digitale valuta zoals Bitcoin gebaseerd op Blockchain-technologie

Table of Contents1 Algemene introductie van Bitcoin in Blockchain-technologie2 Hoe werkt Bitcoin in Blockchain-technologie?3 Hoe wordt het geld overgemaakt in Bitcoin in Blockchain-technologie? Algemene introductie van Bitcoin in Blockchain-technologie In de digitale wereld worden we snel geconfronteerd met de nieuwste uitvindingen, want in de digitale wereld vereist het idee geen materialen of andere hardware. Uw …

De hoogste en stabiele waarde van goud in de wereldeconomie!

De hoogste en stabiele waarde van goud in de wereldeconomie!

GoudAls edelmetaal op de markt en in de wereldeconomie Alle koningen, gewone mensen, en zakenlieden worden verondersteld hun eigendommen in de vorm van goud te bewaren, en hoe meer goud je bezit, hoe rijker je bent. Met de komst van papiergeld, heeft goud zijn plaats behouden. Veel mensen bewaren hun vermogen echter in de vorm …

Herziening van cryptocurrency (Bitcoin) vanuit financieel oogpunt

Herziening van cryptocurrency (Bitcoin) vanuit financieel oogpunt

Een kort overzicht van Cryptocurrency Wij accepteren alle toonaangevende cryptocurrencies als betalingsmethode, en momenteel is Bitcoin beschikbaar voor uitbetaling. Klik om alle aanvaardbare Crypto’s te bezoeken. De dramatische groei van Cryptocurrencies heeft de markt ervan doen opbloeien en het totale volume doen toenemen. Deze soorten geld zijn virtueel van aard en er wordt beweerd dat …

Oorlog in het Midden-Oosten en de gevolgen ervan voor de financiële markten

Oorlog in het Midden-Oosten en de gevolgen ervan voor de financiële markten

Table of Contents1 Weet u wat de gevolgen van de oorlog in het Midden-Oosten zijn? 2 Beschouwing van verschillende markten in het Midden-Oosten2.1 Beschouwing van de financiële status op de aandelenmarkt2.2 Beschouwing van de financiële status in de oliemarkt2.3 Overzicht van de financiële status in de valutamarkt2.4 Overzicht van de financiële status in de goudmarkt2.5 …

Add your Comment

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Comments