CloseOption Knowledgebase

Digitale valuta’s, ook wel het “digitale goud” genoemd, zijn de afgelopen jaren erg populair geworden. Hoewel de prijs van sommige van deze digitale activa in de loop der tijd is gedaald, wat resulteerde in een turbulente markt, lijkt deze zich nu te stabiliseren. Het is echter de moeite waard om te overwegen of digitale valuta’s een impact hebben op de metaalindustrie, met name goud. De bliksemsnelle opkomst van cryptocurrencies in de afgelopen jaren heeft de interesse van investeerders gewekt. Beleggen in cryptocurrencies wordt soms vergeleken met beleggen in goud. Ondanks verschillende oppervlakkige parallellen, denken wij dat cryptocurrencies en goud praktisch en fundamenteel verschillend zijn. 

Onze bevindingen tonen aan dat:

De vraag naar goud komt uit een breder scala van plaatsen.

*Cryptocurrency aanbod en bezit zijn meer gecentraliseerd.

*Cryptocurrencies hebben de portefeuille-exploitatie vooral verbeterd door winsten, maar ze hebben ook substantiële risico’s geïntroduceerd.

*Goud is een iets hogere liquide grondstof, en het verhogen van goudaandelen in cryptocurrency-portefeuilles kan voordelig zijn.

Deze informatie alleen kan niet voorspellen hoe de komst van cryptocurrency de metaalindustrie zou beïnvloeden. De goudwaarde kan veranderen door de introductie en groei van nieuwe digitale valutasoorten of waardestijgingen. Aan de andere kant, heeft de komst van dergelijke digitale valuta’s een lange en korte termijn impact op metalen? Dat is een uitdagend onderwerp om te beantwoorden omdat veel mensen debatteren over de algemene impact die Bitcoin zal hebben op gevestigde markten. Deze kwestie kan op twee manieren worden onderzocht:

Korte termijn

Door de toestroom en het enthousiasme van gewone mensen om cryptocurrencies te kopen en goud om te zetten in crypto, kan de prijs van goud een tijdje dalen. Deze prijsdaling loopt op tot ongeveer 1400 of 1500 dollar per ounce goud. Dit enthousiasme kan komen door de waardestijging van de cryptocurrencies markt die zich tot meer dan zes maanden later laat zien. Dus geen of mid-professionele marktdeelnemers hebben de neiging om te investeren in deze industrie om wat winst te behalen.

Maar dat is niet het einde van het verhaal; laten we eens kijken wat er op de lange termijn zal gebeuren.

Lange tijd

Tegen 2022 zal de cryptofrustratie toenemen als gevolg van gebeurtenissen zoals ernstige en dodelijke schommelingen in de cryptomarkt. In feite zal de goudprijs een sterke stijging kennen wanneer er bezorgdheid of stress is, of met andere woorden, een ineenstorting van de financiële markten. Zo zal de cryptocurrency markt in 2022 een ineenstorting meemaken. Dit kan op een andere manier worden uitgedrukt; In feite zal vanaf vandaag (15 oktober 2021) tot ruim een half jaar, ondanks de schommelingen, de cryptomarkt goed groeien. Dit betekent dat het kapitaal en de liquiditeit van de markt, die momenteel 2,5 biljoen dollar bedraagt, aanzienlijk zal toenemen.

In het algemeen kunnen we zeggen dat in 2022, als gevolg van de waardedaling van de cryptomarkt en de teleurstelling van mensen daarin, de goudprijs zal stijgen.

Eindwoorden

Ten slotte zijn er diverse methoden waarbij cryptocurrency een geringe invloed zou kunnen hebben op de goudwaarde. Digitale valuta’s zijn nog steeds in gevecht voor legitimiteit als een nieuwe industrie, en hun toekomstige status in de financiële markten is onbepaald. Echter, elke lichte of aanzienlijke verandering in de waarde van de cryptocurrencies markt of de rente kan een aanzienlijk effect op de goudindustrie veroorzaken. 

Metabeschrijving: Zowel cryptocurrencies als goud hebben een sleutelrol in de markt, dus elke schommeling in de prijs van de eerstgenoemde zal een verandering in de waarde van de laatstgenoemde veroorzaken.

Join Us to Learn How to Succeed in Your Trading person_addRegister

Related Posts

Een overzicht van digitale valuta zoals Bitcoin gebaseerd op Blockchain-technologie

Een overzicht van digitale valuta zoals Bitcoin gebaseerd op Blockchain-technologie

Table of Contents1 Algemene introductie van Bitcoin in Blockchain-technologie2 Hoe werkt Bitcoin in Blockchain-technologie?3 Hoe wordt het geld overgemaakt in Bitcoin in Blockchain-technologie? Algemene introductie van Bitcoin in Blockchain-technologie In de digitale wereld worden we snel geconfronteerd met de nieuwste uitvindingen, want in de digitale wereld vereist het idee geen materialen of andere hardware. Uw …

De hoogste en stabiele waarde van goud in de wereldeconomie!

De hoogste en stabiele waarde van goud in de wereldeconomie!

GoudAls edelmetaal op de markt en in de wereldeconomie Alle koningen, gewone mensen, en zakenlieden worden verondersteld hun eigendommen in de vorm van goud te bewaren, en hoe meer goud je bezit, hoe rijker je bent. Met de komst van papiergeld, heeft goud zijn plaats behouden. Veel mensen bewaren hun vermogen echter in de vorm …

Herziening van cryptocurrency (Bitcoin) vanuit financieel oogpunt

Herziening van cryptocurrency (Bitcoin) vanuit financieel oogpunt

Een kort overzicht van Cryptocurrency Wij accepteren alle toonaangevende cryptocurrencies als betalingsmethode, en momenteel is Bitcoin beschikbaar voor uitbetaling. Klik om alle aanvaardbare Crypto’s te bezoeken. De dramatische groei van Cryptocurrencies heeft de markt ervan doen opbloeien en het totale volume doen toenemen. Deze soorten geld zijn virtueel van aard en er wordt beweerd dat …

Oorlog in het Midden-Oosten en de gevolgen ervan voor de financiële markten

Oorlog in het Midden-Oosten en de gevolgen ervan voor de financiële markten

Table of Contents1 Weet u wat de gevolgen van de oorlog in het Midden-Oosten zijn? 2 Beschouwing van verschillende markten in het Midden-Oosten2.1 Beschouwing van de financiële status op de aandelenmarkt2.2 Beschouwing van de financiële status in de oliemarkt2.3 Overzicht van de financiële status in de valutamarkt2.4 Overzicht van de financiële status in de goudmarkt2.5 …

Add your Comment

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Comments