CloseOption Knowledgebase

Bij elke belegging is het handhaven van veiligheid en privacy een van de belangrijkste uitdagingen. Investeren in digitale valuta’s is geen uitzondering. Als u zich in deze massale markt mengt, duurt het niet lang om het risico te bepalen van het investeren van uw geld in dit populaire veld.

Technische innovaties en nieuwe handelspatronen ontwikkelen zich snel en trekken nog steeds grote massa’s aan. Helaas wordt deze markt echter veel misbruikt en opgelicht.

In de afgelopen jaren zijn veel mensen miljonair geworden door verschillende digitale valuta’s en hebben ze lucratieve bedrijven gecreëerd voor anderen die van plan zijn om in de toekomst in de markt te investeren. Toch heeft de groei van de waarde en acceptatie van digitale valuta door verschillende bedrijven ook gevolgen gehad.

Potentiële investeerders vermijden vaak investeringen in deze groeiende industrie vanwege het steeds toenemende aantal gevallen van oplichting met cryptocurrency. Daarnaast zijn ervaren beleggers in andere markten ook terughoudend om te investeren in de markt voor digitale valuta. 

In dit artikel krijgt u een blik op de veel voorkomende soorten oplichting op de cryptocurrencies-markt, en leert u hoe u kunt voorkomen dat u het slachtoffer wordt als u deze opwindende wereld betreedt.

Table of Contents

Pyramide- en Ponzi-systemen

Het Ponzi-schema is een soort investeringszwendel waarbij mensen worden misleid door te beloven dat oude investeerders van nieuwe investeerders een bepaald rendement krijgen. Zonder overdrijving vormen Ponzi- en piramideschema’s het belangrijkste deel van de zwendelpraktijken op deze markt. De primaire basis van veel oplichting is Ponzi.

In deze regeling moedigt de oplichter mensen aan om hun geld te geven om te investeren in een of meer geld genererende projecten. Maar tegelijkertijd wordt het geld van de investeerders nergens geïnvesteerd, en alleen met een soort spel met geld wordt de rente van het geld van de nieuwe investeerders betaald aan de oude investeerders om vertrouwen in het systeem te winnen.

De basis van alle Ponzi-schema’s is hetzelfde. Toch kunnen ze verschijnen onder het mom van een gerenommeerd bedrijf of een activiteit in plaats van directe investeringen. De meeste cloud mining-projecten zijn bijvoorbeeld Ponzi’s, waarover u later meer te weten komt.

 Bovendien zijn de meeste schema’s met de titels van “kunstmatige intelligentie”, “smart contract”, “handel op buitenlandse beurzen”, en… waarin onlogische en gegarandeerde winsten worden aangeboden, in feite Ponzi’s.

Scam-methode via Ponzi, piramide, en multi-level schemes:

 • Valleidende advertenties voor een lucratieve investering of activiteit verspreiden zich snel.
 • Onervaren investeerders investeren in deze nepprojecten.
 • Mensen wordt verteld dat ze hun vrienden moeten uitnodigen om meer winst te maken.
 • Om vertrouwen te winnen, profiteren ervaren mensen in eerste instantie van de investering van nieuwkomers om meer mensen aan te trekken.
 • De oplichters verdwijnen dan!
 • Er zijn ook producten van lage kwaliteit in piramideschema’s die mensen gedwongen worden te verkopen tegen hoge prijzen.

Dergelijke platforms zijn gelukkig gemakkelijk te herkennen. Ze misleiden naïeve beleggers door de illusie van grote rendementen te wekken.

Hoe Ponzi- en piramideschema’s te herkennen en te vermijden:

 • Neem altijd een rationele beslissing, en als je denkt dat het doel van het project te onrealistisch is, is dat waarschijnlijk ook zo.
 • De meeste Ponzi-schema’s geven de informatie over de eigenaars niet vrij. Mensen raken vaak blindelings betrokken en investeren, maar niemand wordt verantwoordelijk gehouden als het misgaat.
 • U moet informatie hebben over het eigendom en de geschiedenis van het platform.
 • Controleer de juridische status van het platform. Heeft het team van de relevante autoriteiten de wettelijke bevoegdheid om het platform te beheren? Als er iets misgaat, wat gebeurt er dan?
 • Controleer deze regelingen op verschillende forums en websites.

Cloudontginning

“Digitale valuta ontginnen zonder machine”, “Een ontginningsmachine huren” en “Gratis bitcoins krijgen in de Telegram-robot”; als u deze titels in advertenties ziet, wees dan voorzichtig!

De groeiende populariteit van cloud mining heeft de deur geopend voor fraudeurs vanwege de hoge kosten van elektriciteit en apparatuur voor het delven van digitale valuta.

De meeste cloud mining-schema’s of telegramrobots zijn Ponzi-schema’s. Beleggers denken dat hun geld wordt besteed aan het kopen van mijnbouwapparatuur en mijnbouw, terwijl er in feite geen mijnbouw plaatsvindt.

Als u nieuw bent in de wereld van cryptocurrencies, weet u waarschijnlijk niet precies hoe mining werkt. Daarom proberen oplichters hun mijnbouwprogramma’s te presenteren als lucratieve mogelijkheden om geld te verdienen.

Scammethode via cloud mining:

 • Oplichters vragen gebruikers of ze iets van mijnbouw afweten.
 • Oplichters beweren, ongeacht het antwoord van de gebruiker, dat er een mogelijkheid is om te mijnen waarmee iemand veel bitcoins kan verdienen.
 • Ze zetten een calculator op hun website waar mensen hun initiële investering kunnen investeren en de winst kunnen zien die ze maken. Veel mensen komen in de verleiding als ze zien hoeveel ze verdienen.
 • De rente wordt aanvankelijk betaald via de Ponzi-methode. Toch worden stortingen vertraagd wanneer er veel geld wordt verzameld, en worden de rekeningen van gebruikers onder verschillende voorwendselen geblokkeerd.

Nep- en phishingwebsites

Dit soort oplichterij verdient meer aandacht. Helaas is het opsporen van phishingaanvallen of nepberichten die zich voordoen als authentieke websites en berichten iets gecompliceerder.

Scammers delen een websiteadres dat hetzelfde is als de oorspronkelijke website of een nieuwe website die uw vertrouwelijke informatie bewaart en deze vervolgens gebruikt om in te breken op andere accounts.

Websites die zorgvuldig zijn gekloond op legale projecten, zoals beurzen of QQ beursintroducties, worden gebruikt om activa en persoonlijke informatie te stelen. Klonen is het exact kopiëren van een bepaalde website en deze toepassen op een andere website, zodat het op het eerste gezicht niet mogelijk is om onderscheid te maken tussen twee websites.

Controleer altijd opnieuw de URL van de website en bookmark de websites die u regelmatig bezoekt. Gekloonde websites gebruiken letters die lijken op de oorspronkelijke URL om op het eerste gezicht op de oorspronkelijke website te lijken. Zo kunnen gekloonde websites Engelse letters als m vervangen door of 0 door o.

Hoe phishing-aanvallen te herkennen:

 • Phishing-oplichters proberen in deze markt vaak misbruik te maken van het intypen van het adres van een exchange of webportemonnee.
 • Scammers misleiden mensen soms met de belofte van “gratis bitcoin”.
 • Klik niet op links die u niet kent.
 • Betrouw de advertentieresultaten van zoekmachines niet. Advertentieresultaten met een Ad-woord ernaast worden beschouwd als een oude manier van phishing.
 • Controleer de URL-link op alle websites die u bezoekt en zorg ervoor dat u de juiste link gebruikt. Let op eventuele veranderingen in bepaalde letters van het websiteadres.

Over het geheel genomen, ondanks de veelheid aan oplichting, regelingen en daders van verschillende frauduleuze activiteiten in de hele cryptocurrency-wereld, is de beste aanpak om de markt behoedzaam te observeren.

Hoewel, ondanks een groot aantal frauduleuze projecten, hebben veel gerenommeerde organisaties en groepen, met hun effectieve beheer, veilig investeren in digitale valuta betaalbaar en haalbaar gemaakt.v

Join Us to Learn How to Succeed in Your Trading person_addRegister

Related Posts

A Brief History and Success Points in the American Market

A Brief History and Success Points in the American Market

A Brief History of Cryptocurrencies and Success Points in the American Market Cryptocurrencies, the innovative digital assets safeguarded by cryptography, have experienced remarkable growth and made substantial impacts on the American financial markets. In this article, we explore the pivotal milestones and achievements in the development of cryptocurrencies: Birth of Bitcoin (2009): The enigmatic Satoshi …

Une revue de la monnaie numérique comme le bitcoin basée sur la technologie blockchain

Une revue de la monnaie numérique comme le bitcoin basée sur la technologie blockchain

Table of Contents Introduction générale de Bitcoin dans la technologie Blockchain Dans le monde numérique, nous sommes confrontés aux dernières inventions rapidement car, dans le monde numérique, l’Idéation ne nécessite ni matériaux ni aucun autre matériel. Votre idée peut être mise en œuvre rapidement dans le monde numérique. La première et la plus réussie des …

Una revisión de la moneda digital como Bitcoin basada en la tecnología Blockchain

Una revisión de la moneda digital como Bitcoin basada en la tecnología Blockchain

Table of Contents Introducción general de Bitcoin en la tecnología Blockchain En el mundo digital, nos enfrentamos a los últimos inventos con prontitud porque, en el mundo digital, la Ideación no requiere ni materiales ni ningún otro hardware. Su idea puede ser implementada rápidamente en el mundo digital. La primera y más exitosa divisa digital …

Uma Revisão da Moeda Digital como Bitcoin Baseada na Tecnologia Blockchain

Uma Revisão da Moeda Digital como Bitcoin Baseada na Tecnologia Blockchain

Table of Contents A Introdução Geral da Bitcoin na Tecnologia de Blockchain No mundo digital, enfrentamos rapidamente as últimas invenções porque, no mundo digital, a Ideação não requer nem materiais nem qualquer outro hardware. A sua ideia pode ser implementada rapidamente no mundo digital. A primeira e mais bem sucedida digital moeda é bitcoin. Além …

Add your Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Comments