
Herziening en toekomst van Tron Network
Als je op dit moment van plan bent om iets op het netwerk te doen, of het nu gaat om het zien van een film, het doen van een betaling, handel, of eenvoudig browsen, zul je vrijwel zeker moeten rekenen op gecentraliseerde platforms, zoals blockchain-technologie en in het bijzonder het Tron-netwerk. Dit heeft een aantal nadelen, waaronder privacyproblemen, datamanipulatie en verkeerde informatie, en de mogelijkheid van censuur. Maar als TRON zijn hoge ambities waarmaakt, zal dit wellicht niet lang meer het geval zijn.
Wat is Tron?
Tron is een gedecentraliseerd, op blockchain gebaseerd netwerk dat een gratis, wereldwijd digitaal amusementssysteem wil creëren door gebruik te maken van verspreide opslagtechnologie, waardoor digitale inhoud eenvoudig en tegen zo laag mogelijke kosten kan worden gedistribueerd. De Tron Organisatie, gevestigd in Singapore, lanceerde Tron in 2017. Het wordt geleid door CEO Justin Sun en heeft een in-house ontwikkelaar die bestaat uit bekende technologische figuren. Justin Sun creëerde dit netwerk in september 2017. Sun is een digitale zakenman die ook de Tron Organization leidt, een non-profit systeem dat de oprichting en uitbreiding van het TRON-netwerk ondersteunt. Het activeerde zijn hoofdketen in juni 2018 nadat het $ 70 miljoen had opgehaald in een initiële muntuitgifte (ICO). Forthwith, het is gestegen om te worden in de lijst van top 20 cryptocurrencies in termen van marktwaarde, en vervolgens een kort verblijf binnen de top tien.
Tron wil de tussenpersoon tussen de producent en de gebruiker elimineren door gebruik te maken van blockchain en peer-to-peer (P2P) systeemtechnologieën om het gat tussen beide partijen, content providers en content gebruikers, te vullen. Het eindresultaat is een lagere totale kost voor de klant en een beter complex voor de content provider via directe terugbetalingen, wat resulteert in een win-win positie. Als voorbeeld van een real-world implementatie van het Tron netwerk, denk aan Netflix, een online entertainment bedrijf dat on-demand materiaal aanbiedt. De diensten worden geconsolideerd en gecontroleerd door één enkele instantie. Om een specifieke on-demand film te bekijken die door een groep opkomende fans is gemaakt en op het Netflix systeem wordt gehost, wil een persoon zich misschien op Netflix registreren en een bedrag betalen. Netflix neemt een deel van de abonnementsprijs voor het uitzenden van de film op zijn netwerk en betaalt de rest aan de filmmakers. De tussenpersoon neemt vaak het leeuwendeel voor zijn rekening.
Tron is een gedecentraliseerd, gedistribueerd deel- en opslagsysteem dat deze bedrijfsstrategie kopieert op een algemeen blockchain-systeem, waardoor het invloedrijker wordt met de best mogelijke winst voor de laagst mogelijke kosten. Het blockchain-georiënteerde systeem belooft de tussenpersoon, zoals Netflix in het vorige voorbeeld, uit te schakelen door iedereen in staat te stellen digitaal entertainmentmateriaal te hosten. Het wereldwijde publiek kan de content providers direct betalen om toegang te krijgen tot het materiaal.
Tron emergence, decentralized network and distributed storage technologies also seek to identify a major issue – the problem of a few numbers of strong businesses dominating the network and its data – by levelling the playing field.
Het doel van de opkomst van Tron
Tron is opgericht met een specifiek doel voor ogen: contentproducenten helpen om beter gecompenseerd te worden voor hun arbeid. Door de huidige structuur van de media-industrie, hebben een paar grote bedrijven, zoals Facebook en YouTube, een aanzienlijke mate van controle over wat er wordt bekeken en gepubliceerd op hun platforms. Ze hebben niet alleen de volledige controle over wat er bekeken mag worden, maar ze krijgen ook het grootste deel van de inkomsten die door de media worden verdiend. De makers daarentegen krijgen slechts een klein deel van de winst. Het platform is opgericht om dit probleem aan te pakken. Via het Tron-netwerk en de TRX-tokens kunnen bezoekers de makers van content direct stimuleren door als het ware de tussenpersoon uit te schakelen. Het resultaat is dat de media, in plaats van deels in handen te zijn van een enorm bedrijf, volledig eigendom is van de auteur.
Tron’s toekomstige mogelijkheden
Tron is een grootschalig project met een aantal mogelijke mijlpalen in de komende jaren. Exodus is het huidige product van het bedrijf, dat kan verwijzen naar een gratis netwerk voor peer-to-peer delen en opslaan van content. Exodus maakt momenteel geen gebruik van blockchain-technologie, maar kiest in plaats daarvan voor een webgebaseerd case system-protocol dat een gedeeld case-systeem biedt. De huidige fase zal naar verwachting duren tot december 2018. De tweede fase, Odyssey genaamd, zal in januari 2019 van start gaan. Odyssey, dat gebruik zal maken van blockchain-technologie, zal financiële prikkels bevatten om de productie en het delen van inhoud op Tron aan te moedigen.
Odyssey is van plan om de aanbieders van prikkels te bouwen op een techniek die zal vertrouwen op de communicatie en deelname van de consument met het materiaal, in plaats van de gebruikelijke methoden van het meten van klikken en weergaven van de informatie die wordt geraadpleegd. Het kan worden gekoppeld aan een “tipping”-regeling – een beloning afhankelijk van hoe goed de gebruiker het materiaal vond. Denk aan het luisteren naar een straatoptreden van een gediplomeerde gitaarmuzikant. Je geniet van het eerste deuntje en gaat dichterbij om het hele optreden te horen. Wanneer het optreden van de straatartiest afgelopen is, betaal je hem op basis van de mate waarin je plezier beleefde aan zijn werk – of geef hem een extra fooi om zijn volgende optreden te horen. Het beloningssysteem van Tron zou identiek kunnen zijn, in die zin dat je de eerste paar previews kunt zien zonder kosten of voor een bescheiden bedrag, en dan kunt upgraden naar de volledige premium versies als je van de teasers hebt genoten.
De komende fasen, waaronder Great Voyage (medio 2020) en Apollo (medio 2021), zijn bedoeld om contentproducenten hun handelsmerken te laten vestigen, persoonlijke initial coin offers (ICO’s) te lanceren, en individuele activa te distribueren. Tron zal in zijn latere fasen lijken op het op Ethereum-gebaseerde digitale systeem met blockchain. Evenzo voorziet Tron twee extra fasen in de toekomst, genaamd Star Trek (medio 2023) en Eternity (eind 2025), waarin gebruikers hun eigen autonome entertainment- en predictiemarktsystemen kunnen bouwen, evenals geld ophalen.
Tron is een potentiële onderneming in de blockchain-arena vanwege zijn goed gedefinieerde diepe strategie met tijdlijnbenchmarks, evenals de groeiende populariteit van online media met de garantie van lagere prijzen. Zijn kansen worden verder versterkt door de steun van rijke en gevestigde Chinese investeerders.
Join Us to Learn How to Succeed in Your Trading person_addRegister
Add your Comment