CloseOption Knowledgebase

Er lijkt een verscheidenheid aan handelsstrategieën beschikbaar te zijn, en sommige van deze strategieën zullen goed passen bij uw handelsstijl. Als u een solide risicomanagementplan integreert in elke handelsstrategie, of het nu op korte of lange termijn is, kunt u wellicht winst maken. In de volgende tekst wordt ingegaan op handelsstrategieën op korte termijn, worden de beste praktijken uiteengezet en worden essentiële factoren besproken waarmee handelaren rekening moeten houden. Een kortetermijnstrategie houdt in dat handelsposities of bepaalde activa voor een korte periode worden aangehouden. Deze vorm van marktbetrokkenheid is populair bij handelaren en beleggers, vooral bij beginners.

Deze korte termijn handelsstrategieën worden hieronder behandeld.

Scalping (Handel in korte posities)

Scalping is een handelstechniek waarbij beleggers valuta’s kopen en verkopen met de bedoeling kleine winsten uit elke transactie te halen. Scalping methodes in forex zijn over het algemeen gebaseerd op een continu onderzoek van prijsschommelingen en een begrip van de spread. Wanneer een scalper een valuta koopt tegen de huidige contractwaarde, verwachten zij dat de waarde voldoende zal stijgen om de spread te halen en een bescheiden winst te blijven maken. Ze moeten dus wachten tot de biedprijs boven de oorspronkelijke vraagprijs stijgt en de valuta ruim voordat de markt weer schommelt omwisselen om deze techniek te activeren.

Daghandel

Day traders verwerven hun reputatie door zich enkel te concentreren op intraday prijsveranderingen en te profiteren van de daaruit voortvloeiende volatiliteit.In plaats van fundamentele marktomstandigheden, zijn de huidige vraag- en aanbodcijfers de bron van deze kleine marktschommelingen.

Day traders verhandelen artikelen op één handelsdag om extra overnight kosten te voorkomen, omdat ze proberen te profiteren van minieme marktveranderingen door vaak gedurende de dag te handelen, dit wordt geclassificeerd als een korte-termijn handelsstrategie. Deze strategie houdt in dat men snel oordeelt om transacties zo snel mogelijk in en uit te voeren. Er kan veel volatiliteit zijn op één handelsdag, wat nodig is om een gunstig handelssysteem te produceren en gevaren met zich meebrengt om bedacht op te zijn. Snelle prijsschommelingen kunnen bijvoorbeeld slippage veroorzaken.

Hoewel een daghandelaar zijn posities halverwege elke dag stopt, zijn veel andere vormen van kortetermijnhandel bereid om posities te laten ontstaan als dat nodig is.

Korte Positie Handel

Position trading is een techniek waarbij beleggers hun posities voor een lange tijd aanhouden, variërend van weinig weken tot vele jaren. Deze techniek vereist van handelaren dat ze een brede kijk op de markt hebben en dat ze bestand zijn tegen kleine marktschommelingen die hun positie tegenwerken als een lange termijn handelsbenadering. Traders hebben de neiging om hun entry en exit punten te baseren op fundamentele evaluatie en technische signalen. Deze vorm van handel vereist meer geduld en uithoudingsvermogen van beleggers, en is niet geschikt voor individuen die op zoek zijn naar een grote dollar in een day-trading omgeving.

Positiehandelaren, bijvoorbeeld, kunnen een trend zien in zoiets basaals als een reeks hoogtepunten (of dieptepunten). Eenmaal geïdentificeerd, kan een trend worden omgezet in een reeks gebeurtenissen waarop actie kan worden ondernomen. Wanneer een aandeel in de lift zit, kan een belegger zijn voordeel doen met de kans om te investeren en winst te halen uit de trend. Een van de belangrijkste aspecten van deze aanpak is dat beleggers hun trailing stops in de gaten houden (en wijzigen). Een bijna constante aanpassing van de trailing stop kan ongelooflijk voordelig zijn als een bedrijf waarin u hebt gekocht een goede opwaartse beweging maakt. Het instellen van de trailing stop op ongeveer hetzelfde niveau als het aandeel hoger klimt naar nieuwe highs zal helpen om winsten te maximaliseren en verliezen te voorkomen.

Swing Trading

Swing trading verwijst naar de handelsstijl op middellange termijn die gebruikt wordt door binaire optiehandelaars die trachten te profiteren van prijsschommelingen

Swing trading is een trendgerichte techniek die probeert te profiteren van snelle prijspieken. Deze kleine pieken en dalen kunnen tegen de huidige trend ingaan, waardoor een beperkter marktperspectief nodig is. Swing trading geniet de voorkeur van dagbeleggers die de fluctuaties in de prijstrends van minuut tot minuut kunnen volgen, omdat het een snelle reactie en een zorgvuldige marktobservatie vereist. Ongeacht het feit dat het wordt gecategoriseerd als een korte-termijn handelstechniek, vereist deze strategie dat handelaren hun posities ‘s nachts handhaven (in tegenstelling tot daghandel) en kan hen in een positie plaatsen voor meerdere dagen tegelijk.

Momentum Trading

Momentum trading is het mooiste (en waarschijnlijk meest elementaire) onderdeel van het gebruik van patronen in uw voordeel.

Het mooie ervan is niet alleen de eenvoud, maar ook de effectiviteit. Momentum trading heeft tot doel te profiteren van de marktvolatiliteit door gedurende een korte periode posities in te nemen in bedrijven die stijgen en ze te verkopen zodra ze beginnen te dalen.

Het kapitaal wordt dan door de belegger naar nieuwe posities verplaatst.In dit scenario is de marktvolatiliteit verwant aan golven, en een momentumtrader rijdt op de piek van een transactie en springt naar de volgende transactie voordat de vorige daalt. Het probleem met deze techniek is dat het kan inhouden dat een item wordt gekocht op of rond de huidige hoge prijs. Wanneer de prijs van een bedrijf voortdurend stijgt als gevolg van momentum, kan dit traders afschrikken. Als het aandeel echter voldoende momentum heeft, kan de meest recente hoogste koers laag blijken te zijn. Een ander probleem met momentum trading is dat de “push” achter een bepaald aandeel op een dubbeltje kan verschuiven. Goede momentum traders zouden hun dag moeten verdoen voor hun computerscherm met het in de gaten houden van de beweging van een grondstof. Het vergt enige vaardigheid om de afwegingen tussen momentum en een toevalstreffer te maken.

Join Us to Learn How to Succeed in Your Trading person_addRegister

Related Posts

Straddle in Options Trading

Straddle in Options Trading

Table of Contents1 What Is straddle in Options?2 Understanding Straddle in Options3 Assessing the Risk of Straddles4 Who Can Use the Straddle Strategy? 5 How Do You Earn a Profit In a Straddle?6 The Most Important Terminologies Associated with Straddle in Options 7 How to Implement a Straddle Strategy8 What Are Different Types Of Straddle 9 The Factors …

Day Trading Options; Beginners Guide

Day Trading Options; Beginners Guide

Table of Contents1 Day Trading Options2 Understanding the Basics of Day Trading Options3 What Is an Option?4 What Is the Day Trading Options?5 How Do Options Work?6 Understanding the Risks of Day Trading Options and Why It Can Be Risky?7 Options Strategies for Trading8 Decide on What Type of Option Is Most Suitable for You9 …

What Is a Trading Strategy? And What Are the Most Popular and Easy to Use Strategies?

What Is a Trading Strategy? And What Are the Most Popular and Easy to Use Strategies?

Table of Contents1 Introduction2 What Is a Trading Strategy?3  Easy Options Trading Strategies4 Conclusion Introduction Options trading allows traders to speculate on price movements, reduce existing positions or generate income in bullish and bearish markets, which is an excellent and changing method for investing in financial markets. Compared with traditional stock trading, options give the …

Options Trading vs. Day Trading

Options Trading vs. Day Trading

Table of Contents1 What Is the Difference Between Options Trading vs Day Trading?2 Definition and Explanation of Options Trading and Day Trading3 Key Characteristics and Features of Options4 Exploring the Differences Between Options Trading and Day Trading5 What Are the Benefits Associated with Each Form of Trading?6 Which Is Better, Options Trading or Day Trading?7 …

Add your Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Comments