CloseOption Knowledgebase

Inleiding

In het moderne economische tijdperk heeft goud, als activum en als plaats om geld te investeren, veel rivalen, en de belangrijkste daarvan is de Bitcoin. Maar terugkijkend op de lange en glanzende geschiedenis van goud, is het nog steeds een toevluchtsoord voor het behoud van rijkdom. Dit artikel wil beleggen in goud vergelijken met beleggen in de cryptocurrency-markt, met name Bitcoin, en sluit af met een langetermijnvoorspelling voor de goudprijs.

Voor goud, tegen crypto

Goud als toevluchtsoord

De Amerikaanse dollar is een van de reservevaluta’s van de wereld. De handel op de cryptocurrency-markt verloopt, direct of indirect, via de cryptografische weergave van de Amerikaanse dollar, Tether. Het probleem hierbij is dat wanneer de waarde van de Amerikaanse dollar daalt, mensen geneigd zijn hun kapitaal elders te investeren, en sommigen kiezen voor de cryptocurrency-markt, een markt met een teder en tegelijkertijd volatiel karakter. Andere, conservatievere mensen hebben echter de neiging om goud te kopen, een actief dat de tand des tijds heeft doorstaan en een beperkt aanbod heeft, en daarom is de investering in goud hier de veiligere keuze.

Goud als een stabiel bezit

Er zijn enterprise traders (in de volksmond beter bekend als walvissen) in de cryptocurrency markt die grote hoeveelheden van een asset aanhouden, en hun posities zorgen voor volatiliteit in de markt. Terwijl plotselinge veranderingen van richting in de prijsbewegingen van activa typisch zijn voor de cryptocurrency markt en noodzakelijk voor de bestendiging van de markt, vereist de goudmarkt een gestage trend. Dit komt omdat de meeste regeringen hun valuta’s ondersteunen met hun goudvoorraden, en als de goudprijs geen vloeiende trend volgt, doen de fiatvaluta’s dat ook, wat een ernstige bedreiging zou zijn voor het economische systeem van elke staat. Als u uw geld investeert in de cryptocurrency-markt, heeft u dus te maken met de instabiliteitsrisico’s van de markt, maar als u uw geld investeert in goud, kunt u uw rijkdom beter behouden.

Goud als een praktisch bezit

In termen van toegankelijkheid zijn goud en zilver sinds de dageraad van de vroege economieën beschikbaar geweest voor alle mensen met welke economische en educatieve status dan ook. Aan de andere kant zijn cryptocurrencies, hoe praktisch ze ook zijn, niet voor alle mensen beschikbaar omdat ze specifieke technologische kennis vereisen. Een old timer of iemand die niet gemakkelijk toegang heeft tot het internet zou waarschijnlijk liever goud kopen.

Goud als door de overheid gesteund activum

Hoewel goud een stabiliserend element is in de economische systemen van overheden, kunnen Bitcoin en het blockchain-systeem in het algemeen de rol van de overheid als centrale en gezaghebbende entiteit marginaliseren. Dit kan resulteren in vijandige wetgeving tegen de handel in cryptocurrency, wat het einde van de cryptocurrency-markt zal betekenen. China, de op een na grootste economische wereldmacht, heeft bijvoorbeeld de handel in cryptocurrencies verboden, wat resulteerde in een plotselinge daling van de cryptocurrency-markt. Daarom is uw kapitaal veiliger als u het in goud bewaart; het goud heeft immers altijd een koper, de overheid en de grote ondernemingen.

Voor Crypto, Tegen Goud

Bitcoin als veelbelovend activum

Bitcoin staat bekend als digitaal goud en is erin geslaagd om een 100x verbetering ten opzichte van goud te bereiken, waarbij in mei 2021 de waarde van $63000 per blok werd bereikt. Anderzijds heeft goud, hoewel het in de loop der eeuwen ongetwijfeld aan waarde heeft gewonnen, zich niet zo snel verbeterd als Bitcoin. Bovendien is de prijsstijging van Bitcoin vaak gepaard gegaan met dramatische volatiliteit, een kans voor de risiconemers om hun kapitaal te accumuleren en te verhogen.

Bitcoin als een geavanceerd activum

Als cryptohandelaar moet je een winnende strategie ontwikkelen op basis van technische en fundamentele analyse van de markt. Daarom is voor het handelen in Bitcoin en de cryptocurrency-markt in het algemeen een technische opleiding nodig, die op zijn beurt veel tijd vergt. Anderzijds vereist het verhandelen of aanhouden van goud geen intensieve marktanalyse -en ook al haalt u op korte termijn misschien niet zoveel voordeel als u uit de cryptomarkt kunt halen- en bent u er in ieder geval zeker van dat uw kapitaal zijn waarde behoudt.

Bitcoin als toekomstig betaalmiddel

Betalingen worden meestal gedaan met fiatvaluta’s die op de een of andere manier door goud worden gedekt, en daarom volgt hun waarde een relatief stabiele trend. Je kunt echter niet gemakkelijk en rechtstreeks met goud handelen, en zeer weinig gouvernementele of illegale transacties dragen goud over als betaalmiddel. Omgekeerd zijn cryptocurrencies gemakkelijk overdraagbaar, en sommige vooruitstrevende internationale bedrijven hebben aangeboden om betalingen in Bitcoin te aanvaarden. Elon Musk, de CEO van Tesla, heeft een actieve rol gespeeld in het promoten van de handel in crypto’s.

Voorspelling toekomstige prijs

De huidige (10/2/2021) marktprijs van Bitcoin is $45.700, en de toekomstige fluctuaties in de prijs van het activum zullen blijven stijgen tot een hoogte van $100.000, en dan door marktcorrectie zal de prijs terugvallen naar $50.000. Dit zou de idealistische horizonten die voor Bitcoin voorspeld werden teniet doen, en door de daling van Bitcoin zou het tijd worden voor zijn fysieke en traditionele tegenhanger om in waarde te winnen.  In feite zullen alle redenen achter de val van de cryptocurrency markt op een parallelle manier functioneren om de prijs van goud te ondersteunen en te verhogen. Op basis van onze fundamentele en technische analyse van de goudgrafiek, concludeerden we dat de goudprijs zou dalen tot $ 1.500 per ounce en vervolgens zou stijgen tot 3.000. Daarom wordt geschat dat tegen 2030 de goudprijs kan stijgen tot $5.000 per ounce.

Final words

Hoewel Bitcoin een sterke prijsstijging heeft gekend, heeft het nog een lange weg af te leggen om te bewijzen dat het een lang leven beschoren is.  Goud, aan de andere kant, werd gebruikt om het kapitaal van beleggers af te dekken tegen inflaties en financiële crises, en ook al is de waarde ervan door de geschiedenis heen gestegen, het tempo ligt niet zo hoog als dat van Bitcoin. Bovendien zijn zowel goud als Bitcoin uitstekende portefeuille-diversifiers en kunnen ze het kapitaal van beleggers afdekken tegen inflaties van fiatvaluta’s.

Metabeschrijving

Fiatvaluta’s die door verschillende regeringen worden uitgegeven, concurreren voortdurend met elkaar en hun waarde fluctueert bij grote politieke gebeurtenissen zoals verkiezingen of natuurrampen zoals aardbevingen of bosbranden. Daarom moet u als belegger uw kapitaal afdekken tegen de prijsschommelingen van fiatvaluta’s. Goud is het eerste activum dat is gebruikt om het kapitaal van beleggers tegen dergelijke schommelingen in te dekken, vanwege de zeldzaamheid ervan en het feit dat het in de geschiedenis altijd een stijgende waarde heeft gehad. Bitcoin, beroemd om het digitale goud, is de keuze van de meer risicovolle handelaren die aanleg hebben voor marktanalyse en kunnen profiteren van de schommelingen op de cryptocurrency-markt. Bovendien is Bitcoin gemakkelijker overdraagbaar dan goud, maar goud kopen en aanhouden heeft minder risico’s. Bitcoin kan goud in de market cap op de lange termijn echter niet overtreffen vanwege de fundamentele kwesties die in een ander artikel zijn genoemd.

Join Us to Learn How to Succeed in Your Trading person_addRegister

Related Posts

A Brief History and Success Points in the American Market

A Brief History and Success Points in the American Market

A Brief History of Cryptocurrencies and Success Points in the American Market Cryptocurrencies, the innovative digital assets safeguarded by cryptography, have experienced remarkable growth and made substantial impacts on the American financial markets. In this article, we explore the pivotal milestones and achievements in the development of cryptocurrencies: Birth of Bitcoin (2009): The enigmatic Satoshi …

Une revue de la monnaie numérique comme le bitcoin basée sur la technologie blockchain

Une revue de la monnaie numérique comme le bitcoin basée sur la technologie blockchain

Table of Contents1 Introduction générale de Bitcoin dans la technologie Blockchain2 3 Comment fonctionne le Bitcoin dans la technologie Blockchain?4 Comment se fera le transfert d’argent en Bitcoin dans la technologie Blockchain ? Introduction générale de Bitcoin dans la technologie Blockchain Dans le monde numérique, nous sommes confrontés aux dernières inventions rapidement car, dans le …

Una revisión de la moneda digital como Bitcoin basada en la tecnología Blockchain

Una revisión de la moneda digital como Bitcoin basada en la tecnología Blockchain

Table of Contents1 Introducción general de Bitcoin en la tecnología Blockchain2 3 ¿Cómo funciona Bitcoin en la tecnología Blockchain?4 Cómo será la transferencia de dinero en Bitcoin en la tecnología Blockchain? Introducción general de Bitcoin en la tecnología Blockchain En el mundo digital, nos enfrentamos a los últimos inventos con prontitud porque, en el mundo …

Uma Revisão da Moeda Digital como Bitcoin Baseada na Tecnologia Blockchain

Uma Revisão da Moeda Digital como Bitcoin Baseada na Tecnologia Blockchain

Table of Contents1 A Introdução Geral da Bitcoin na Tecnologia de Blockchain2 3 >forte>Como funciona o Bitcoin na Tecnologia Blockchain?4 >forte>Como irá a transferência de dinheiro em Bitcoin in Blockchain Technology ? A Introdução Geral da Bitcoin na Tecnologia de Blockchain No mundo digital, enfrentamos rapidamente as últimas invenções porque, no mundo digital, a Ideação …

Add your Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Comments