CloseOption Knowledgebase

Wat is Bitcoin, en hoe werkt het?

Bitcoin is een gedecentraliseerde digitale valuta die gebruikers in staat stelt geld te beleggen zonder met een bank of overheid te maken te hebben. Gebruikers genereren de munten door ze te “mijnen” door een rekenhefboom uit te lenen om de transacties van vele deelnemers te valideren. Zij krijgen dus betaald met bitcoins.

Ook kunnen deze cryptomunten worden gekocht en verhandeld in ruil voor vele valuta’s, zoals de Amerikaanse dollar. Terwijl sommige bedrijven Bitcoin als betaling aannemen en een reeks financiële bedrijven het accepteren als onderdeel van de portefeuilles van hun klanten, is publieke adoptie nog steeds beperkt. Bitcoins zijn digitaal geregistreerde regels programmeercode die tussen gebruikers worden overgedragen. De munt wordt veel gebruikt door libertariërs, maar ook door technologiefans.

Bitcoins moeten worden bewaard in een digitale portemonnee, online bij een Crypto-uitwisseling of offline met geavanceerde apps op een harde schijf. Volgens cbsnews zijn er momenteel ongeveer 18,7 miljoen Bitcoins, en worden er ooit ongeveer 21 miljoen gecreëerd. De verklaring hiervoor is onbekend omdat niemand weet waar/wat de bron van Bitcoin is.

China, de VS, en Bitcoin; Beperkingen en kansen

Bitcoin is voor veel van zijn vroege aanhangers iets meer dan een investeringsmogelijkheid. Volgens zijn meest loyale fans heeft Bitcoin de mogelijkheid om de wereldwijde politieke situatiecompleet te veranderen. Sinds de opkomst van Bitcoin is er echter controverse ontstaan over de vraag of het ooit de populariteit en universele aanvaarding zal bereiken die fiatvaluta’s als de dollar hebben. Hoewel Bitcoin diverse voordelen heeft en kan worden gebruikt als handelsmedium of als waardeopslag, moeten we erkennen dat cryptocurrencies misschien niet bestaan in een zeepbel of zelfs maar een vrije markt. Peter Thiel zei onlangs dat Bitcoin een “Chinese financiële raket is.” Hoewel er veel meer achter dit verhaal zit, baart het ons grote zorgen over Bitcoin en het bestaan van cryptocurrency.

Om de potentiële status van Bitcoin (en andere cryptocurrencies) te begrijpen, moeten we ze bekijken vanuit de ogen van ‘s werelds twee machtigste monetaire rivalen, China en de Verenigde Staten.

Wat zijn de meningen van deze wereldmachten over Bitcoin?

Wordt het tegen de andere natie gebruikt als economisch wapen?

En hoe kunnen de Verenigde Staten en China profiteren van cryptografie en blockchaintechnologieën terwijl ze een gecentraliseerd monopolie op de munteenheid behouden?

In feite probeert de nieuwe economische kracht, China, de Verenigde Staten te verdringen als de globale economische grootmacht. Het afbreken van de afhankelijkheid van de wereld van de Amerikaanse dollar is daar een belangrijk onderdeel van. Anders gezegd, China zou niet willen dat de US-dollar de grootste economie ter wereld wordt. Betekent dit dat de Yuan de hulpbronmunt van de wereld zal worden ? Dat lijkt het geval te zijn. Terwijl de Chinezen veel succes hebben met de export van hun goederen, willen maar weinig landen hun munt behouden. De Yuan vertegenwoordigt momenteel slechts 2% van de wereldwijde hulpbronnen, hoewel dit cijfer naar verwachting zal stijgen.

Aan de andere kant vertegenwoordigt de Amerikaanse dollar ongeveer 60% van de mondiale hulpbronnen, ondanks het feit dat dit percentage de laatste tien jaar is gedaald. Over het algemeen is alles wat China de Amerikaanse valuta doet overtreffen, in de wensen van China. Hier komt de sleutelrol van Bitcoin in beeld. Bitcoin vormt een bedreiging voor de fiatvaluta. Aan de andere kant is het waarschijnlijker dat de dollar het meest zal verliezen, omdat hij het grondstofgeld is. Deze omstandigheid is wellicht wat Thiel bedoelde met zijn verwijzing naar Bitcoin als een Chinese economische raket.

Zo, kan men zeggen dat bitcoin onder Chinese heerschappij staat? 

Volgens sommige cijfers ontgint China ongeveer 75% van de totale Bitcoin-reserves. Als gevolg van hun enorme hashpercentage hebben deze Aziatische mijnwerkers een grote slagkracht. Betekent dit echter dat ze macht hebben over het cryptosysteem? Het antwoord is “Nee,” technisch gezien, maar wat gebeurt er als ze dat wel hebben? Als mensen dit zien als een ongrondwettelijke bedreiging, zal Bitcoin zich opsplitsen in een nieuwe keten, nodes zullen omdraaien en miners zullen wisselen. Om te kunnen functioneren heeft Bitcoin, net als elk ander financieel systeem, sociale acceptatie nodig.

De toekomst van geld en Bitcoin

Bitcoin heeft het potentieel om de wereldwijde reservevaluta en toevluchtsoord te worden. Ook moderne en snellere Bitcoin-versies kunnen worden gebruikt om routinetransacties uit te voeren. Deze zullen zeker volledig gedecentraliseerd zijn.

Wat een geweldige toekomst zal dat zijn. Helaas is het voorlopig niet waarschijnlijk , omdat noch China noch de Verenigde Staten bereid is om afstand te doen van de macht van hun valutareserve. Nu de Bitcoin zijn waarde behoudt, zal deze niet worden meegenomen in dagelijkse aankopen.

Ondanks het feit dat ze inefficiënt zijn, hebben traditionele munteenheden veel kracht en het loslaten van de dollar zou een hervorming van de hele mondiale financiële structuur vereisen. De digitale Yuan is al bejubeld als een ander groot ontwaken op het gebied van valuta’s in de afgelopen jaren. De Chinese regering heeft de juiste aanpak en doet uitstekend werk bij het promoten van de digitale Yuan. De voordelen van naadloze, stabiele geldoverdrachten in combinatie met de veiligheid van een door de overheid gesteunde munt zullen door een digitale Yuan worden geboden. Daarom kunnen we concluderen dat China waarschijnlijk geen bitcoin zal accepteren, zeker niet als het probeert zijn eigen geld te “digitaliseren”. Het is in tegenspraak met de ideologie van de Chinese regering, die stelt dat ze niet iets zouden helpen waar ze de macht niet over hebben.

Join Us to Learn How to Succeed in Your Trading person_addRegister

Related Posts

A Brief History and Success Points in the American Market

A Brief History and Success Points in the American Market

A Brief History of Cryptocurrencies and Success Points in the American Market Cryptocurrencies, the innovative digital assets safeguarded by cryptography, have experienced remarkable growth and made substantial impacts on the American financial markets. In this article, we explore the pivotal milestones and achievements in the development of cryptocurrencies: Birth of Bitcoin (2009): The enigmatic Satoshi …

Une revue de la monnaie numérique comme le bitcoin basée sur la technologie blockchain

Une revue de la monnaie numérique comme le bitcoin basée sur la technologie blockchain

Table of Contents1 Introduction générale de Bitcoin dans la technologie Blockchain2 3 Comment fonctionne le Bitcoin dans la technologie Blockchain?4 Comment se fera le transfert d’argent en Bitcoin dans la technologie Blockchain ? Introduction générale de Bitcoin dans la technologie Blockchain Dans le monde numérique, nous sommes confrontés aux dernières inventions rapidement car, dans le …

Una revisión de la moneda digital como Bitcoin basada en la tecnología Blockchain

Una revisión de la moneda digital como Bitcoin basada en la tecnología Blockchain

Table of Contents1 Introducción general de Bitcoin en la tecnología Blockchain2 3 ¿Cómo funciona Bitcoin en la tecnología Blockchain?4 Cómo será la transferencia de dinero en Bitcoin en la tecnología Blockchain? Introducción general de Bitcoin en la tecnología Blockchain En el mundo digital, nos enfrentamos a los últimos inventos con prontitud porque, en el mundo …

Uma Revisão da Moeda Digital como Bitcoin Baseada na Tecnologia Blockchain

Uma Revisão da Moeda Digital como Bitcoin Baseada na Tecnologia Blockchain

Table of Contents1 A Introdução Geral da Bitcoin na Tecnologia de Blockchain2 3 >forte>Como funciona o Bitcoin na Tecnologia Blockchain?4 >forte>Como irá a transferência de dinheiro em Bitcoin in Blockchain Technology ? A Introdução Geral da Bitcoin na Tecnologia de Blockchain No mundo digital, enfrentamos rapidamente as últimas invenções porque, no mundo digital, a Ideação …

Add your Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Comments