Een betalingssysteem wordt omschreven als een welomschreven gemeenschap van instellingen en een verzameling instrumenten en methoden om het financiële verkeer binnen een bepaalde regio mogelijk te maken. Handelaren gebruiken deze methoden over het algemeen als bankachtige tussenpersonen om risico’s te beperken. Bovendien organiseren dergelijke tussenpersonen de uitwisseling van middelen die met feitelijke en financiële zaken gepaard gaat, zo doeltreffend mogelijk. Hieronder volgt een lijst van betaalmethoden:

Bitcoin: Bitcoin-betalingsplatforms maken een compleet betalingssysteem mogelijk, waardoor bitcoins in elk volume eenvoudig kunnen worden overgemaakt vanaf elke plek op aarde, vanaf elke smartphone of elk apparaat naar een rekening van een handelaar in een breed scala van zakelijke gebieden. Bovendien biedt Bitcoin cryptobetalingen aan groepen om te combineren via een API-plugin om overboekingen te verkrijgen over de hele wereld, ongeacht de grootte en het volume van de markt. Enkele van de voordelen zijn:

1. Het is een veilige en betrouwbare betaalmethode omdat het wordt aangeboden door de oprichter van het betalingsmechanisme in Japan en de grootste bitcoin-corporatie.

2.Er zijn lage transactiekosten.

3.De verkoopwinsten kunnen gemakkelijk in evenwicht worden gebracht.

Alipay: In China is Alipay de meest voorkomende aanbieder van financiële diensten van derden, met meer dan 500 miljoen gebruikers en meer dan 120 miljoen dagelijkse betalingsprocessen. Alipay Wallet, het belangrijkste product van het bedrijf, is een digitale portemonnee met een mobiele app waarmee handelaren rechtstreeks vanaf hun smartphone aankopen kunnen doen. Oorspronkelijk werd deze methode door Alibaba Group en zijn stichter, Jack ma, in 2004 in het leven geroepen. Voor mensen die hun handel in China en in het buitenland willen ontwikkelen, is Alipay een cruciale keuze om hun financiële zaken te vergemakkelijken. Tot nu toe gebruiken meer dan 80.000 winkels het in bijna 70 markten. 

BPay: Bill Payments (officieel BPAY genoemd), voornamelijk gevestigd in Australië, is een praktische betaalmethode die bedrijven helpt om betalingen gemakkelijk te regelen. Het is de meest bekende betalingsfaciliteringsdienst van Australië, vooral dankzij de hoge efficiëntie, veiligheid en eenvoud. Bovendien kunnen klanten met de BPay-betaaldienst de transacties rechtstreeks van hun bankrekening naar de vooraf geïdentificeerde bankrekening van een ander bedrijf uitvoeren. BPay brengt vaak geen kosten in rekening voor het overmaken van geld.

MasterCard: Mastercard is een van de bekendste financiële bedrijven ter wereld. Over het algemeen kunnen klanten hun Mastercard-creditcard gebruiken om te winkelen voor goederen en diensten in zowel online als fysieke winkels. Met andere woorden, Mastercard vergemakkelijkt het betalingsverkeer via het eigen multinationale betalingssysteem, dat doorgaans de Mastercard-accountbeheerder en een handelaar omvat, evenals hun respectieve financiële instellingen. 

Voordelen:

 Het is de meest gebruikte kaart voor online aankopen in de wereld, naast de Visa-kaart.

De meeste banken en acquirers gebruiken Mastercard.

Het gebruik van 3-D Secure heeft de veiligheid verbeterd.

Alle valuta’s worden ondersteund.

PayPal: Dit is een in 2015 opgerichte app voor online bankieren die financiële diensten tussen partijen faciliteert via een online systeem. U voert uw bankrekening-, creditcard- of betaalkaartgegevens in en u kunt selecteren welke van uw PayPal-kaarten of -rekeningen kan worden gebruikt wanneer u een betaling doet. U kunt ook nog steeds geld van een bepaalde bron ontvangen. Uw PayPal ondersteunt vele betalingsmogelijkheden, waaronder PayPal Cash Plus-rekeningsaldo of PayPal Cash, beloningssaldo, PayPal Credit, debet- of creditcards, en een bankrekening.

Perfect Money: Perfect Money is een wereldwijde bankdienst waarmee klanten online betalingen kunnen verrichten en naadloos geld kunnen overmaken via internet, waardoor online shoppers en ondernemers unieke mogelijkheden krijgen. Daarnaast is Perfect Money in 2007 in Panama ontwikkeld als een geautomatiseerd betalingsmechanisme voor niet-contante online transacties. Het raamwerk is ontworpen als betalingsmechanisme voor snelle en veilige contexten in de zakenwereld en tussen individuele partijen.

Skrill: Skrill is een betalingssysteembedrijf dat in 2001 is opgericht en dat een aantal betalingsverwerkings- en geldovermakingsdiensten aanbiedt. Sinds de oprichting is Skrill uitgegroeid tot een bedrijf dat in meer dan 120 landen actief is. De digitale portemonnee is beschikbaar in 40 verschillende valuta’s. Klanten kunnen op verschillende manieren geld storten in hun Skrill-portemonnee, onder andere met creditcards, bankoverschrijvingen en een verscheidenheid aan andere alternatieven. Daarna kan het geld worden gebruikt om winkeliers of andere Skrill-klanten te betalen, of worden omgezet in cryptocurrencies.

Wire Transfer: Een overschrijving, ook bekend als een bankoverschrijving of een overschrijving, is een elektronisch betalingssysteem waarmee een individu of organisatie geld kan overmaken. Verschillende netwerken en exploitanten voor elektronische overmakingen bieden een reeks alternatieven wat betreft de snelheid en zekerheid van de betaling en de kosten, het volume en de waarde van de transacties. 

Visa Card: Naast een aantal van de populaire methoden, Visa Card is ook een van de meest vertrouwde betalingssysteem in de wereld van Binary en Forex. Visa Card wordt bijna geaccepteerd door de meeste van de platforms in meer dan 150 landen over de hele wereld. De kosten zijn te verwaarlozen, zodat gebruikers gemakkelijk gebruik kunnen maken van het systeem. Visa Card heeft een beveiliging van wereldklasse die u motiveert om het als uw standaard betalingssysteem te kiezen. Visa Card heeft meer beveiligingslagen, dus het helpt u om fraude tegen te gaan.

WebMoney: WebMoney is een Russisch online betalingssysteem dat eigendom is van en wordt beheerd door WM Transfer Ltd, dat in 1998 werd opgericht. Het is een van de grootste elektronische betalingsverwerkers van Rusland naar aantal abonnees, met 41 miljoen geregistreerde rekeningen, 300.000 dagelijkse wekelijkse klanten, en 100.000 winkels die betalingen ontvangen via het systeem vanaf begin 2020.