
Een korte geschiedenis van Bitcoin
Het concept van een digitale munt is niet nieuw. In het verleden zijn veel pogingen gedaan om een cryptocurrency te creëren. Het grootste probleem dat de meesten hadden, was de kwestie van dubbel geld. Om te voorkomen dat een digitaal goed wordt gekopieerd en daadwerkelijk wordt nagemaakt, moet het slechts eenmaal beschikbaar zijn. We beginnen onze bespreking met een korte beschrijving van drie sleutelwoorden.
Een blockchain is een openbaar grootboek dat internettransacties in een digitaal formaat documenteert. Het is de basis van cryptocurrencies zoals bitcoin.
Een cryptocurrency is een digitaal ruilmiddel dat gebruikmaakt van cryptografische technieken om de vorming van geldeenheden te controleren en het geldverkeer te valideren.
Tot slot is bitcoin de meest bekende cryptocurrency die wordt geproduceerd als resultaat van de “mining” operatie. Bovendien is het een digitale bron die wordt gecreëerd en beheerd met behulp van cryptografie in plaats van dat er centrale of fundamentele autoriteiten bij betrokken zijn. Maar waar is het allemaal begonnen?
Table of Contents
Bitcoin’s geboorte
Bitcoin is in 2008 gecreëerd door een anoniem individu of een groep individuen met de naam Satoshi Nakamoto. Eerst wordt het geïntroduceerd als een whitepaper, en vervolgens, in 2009, wordt het ontwikkeld als open-source software. In dat jaar werd het Bitcoin-programma voor het eerst openbaar toegankelijk, en vond delven – de methode om nieuwe Bitcoins te maken en transacties op de Blockchain vast te leggen en te verifiëren – plaats.
De eerste transactie
Op 12 januari 2009 werd de eerste Bitcoin-transactie gedaan om het netwerk te valideren. Tien bitcoins werden overgemaakt tussen Nakamoto en wijlen Hal Finney, die behulpzaam was bij de vroege ontwikkeling van Blockchain, e, het creëren van herbruikbaar proof-of-work systeem (RPoW) in 2004. De New Liberty Standard zette de eerste BTC om tegen de dollar op 5 oktober 2009, en als gevolg daarvan trok Bitcoin de aandacht.
Een pizza kopen
De eerste testtransactie van Bitcoin werd al snel gevolgd door een echte foodie-transactie. Op 22 mei 2010 gebruikte programmeur Laszlo Hanyecz de website Bitcointalk.org om twee pizza’s te kopen voor 10.000 bitcoins. Jeremy Sturdivant, een student, verwelkomde het aanbod en stuurde Hanyecz zijn bestelling voor Papa John’s eten. Het is fantastisch! Deze betaling was een keerpunt voor Bitcoin en liet zien dat je met BTC echte goederen kon kopen.
Zwarte markten, zoals Silk Road, werden de eerste grote gebruikers van BTC na de eerste “proof-of-concept”-uitwisselingen. Silk Road accepteerde alleen bitcoins als betaling gedurende de eerste 30 maanden van haar bestaan, vanaf februari 2011, en verhandelde 9,9 miljoen bitcoins ter waarde van $214 miljoen.
Genesis Block
Het eerste blok dat in een blockchain, zoals Bitcoin, wordt gemijnd, wordt een Genesis Block genoemd. Het bevat 50 BTC die niet kunnen worden uitgegeven, en het heeft geleid tot de ontwikkeling van extra blokken. De creatie van nieuwe blokken duurt gemiddeld 10 minuten. Het volgende blok, aan de andere kant, duurde zes dagen om te worden toegevoegd aan de Blockchain. Er zijn enkele hypotheses over waarom dit het geval was. Een van de meest intrigerende beweringen is dat Satoshi zes dagen wachtte om Genesis uit de Bijbel na te bootsen.
2011 – Rivaliserende cryptocurrencies duiken op
De eerste concurrerende cryptocurrencies doken op naarmate Bitcoin aan populariteit won, en daarmee ook het concept van gedecentraliseerde en cryptografische valuta. Ze staan vaak bekend als altcoins, en ze waren erop gericht de oorspronkelijke Bitcoin-architectuur verder te ontwikkelen door een sneller transactieproces, anonimiteit, of een ander voordeel te bieden. Namecoin en Litecoin waren de eersten die verschenen. Tot nu toe zijn er meer dan 1.000 cryptocurrencies in gebruik, en er verschijnen regelmatig nieuwe.
De prijs van Bitcoin kelderde in 2013
Kort nadat de bitcoin voor het eerst de 1000 dollar had bereikt, bleef de prijs snel dalen. Veel beleggers hadden op dat moment geld verloren toen het aandeel daalde tot ongeveer $300 – het duurde ongeveer twee jaar voordat het weer $1.000 bereikte.
Scams en diefstallen in 2014
Bitcoin is een aantrekkelijke en winstgevende bestemming gebleken voor hackers, misschien voorspelbaar voor een valuta die is gebouwd voor geheimhouding en verlies van controle in gedachten. Mt.Gox, ‘s werelds grootste Bitcoin-beurs, ging in januari 2014 ten onder, en de houders van 850.000 Bitcoins hebben er nooit meer toegang toe gehad. Er wordt momenteel onderzocht wat er is gebeurd, dus wat de zaak ook is, iemand heeft op bedrieglijke wijze een buit binnengehaald die op dat moment op 450 miljoen dollar werd geschat. Die vermiste munten zijn tegen de huidige waarde 4,4 miljard dollar waard.
2017- een scherpe stijging
Tijdens een tijd waarin de waarde van Bitcoin onder eerdere hoogtepunten bleef, leidde een gestage stijging van het aantal sites waar BTC kon worden geïnvesteerd tot het aanhoudende succes ervan. Naarmate er meer toepassingen beschikbaar kwamen, werd het duidelijk dat er meer kapitaal in het Bitcoin- en crypto-coin-ecosysteem kwam. Gedurende deze tijd steeg de totale marktkapitalisatie van alle cryptomunten van $11 miljard naar meer dan $300 miljard. Als gevolg hiervan hebben banken zoals Barclays, Citi, Deutsche Bank en BNP Paribas verklaard dat ze op zoek zijn naar manieren om met Bitcoin om te gaan. Ondertussen heeft de blockchain-technologie die aan de basis ligt van Bitcoin een beweging in de fintech-industrie (en daarbuiten) ontketend die nog maar net begonnen is.
Toekomst van Bitcoin
In de meeste transacties is de derde partij normaal gesproken een bank, en Bitcoin elimineert in wezen de derde partij. Is het mogelijk dat banken hierdoor overbodig worden? Aangezien banken zo belangrijk zijn in de wereld van vandaag, is dit een nee. Ze zullen waarschijnlijk reageren op de Bitcoin-revolutie en zelfs helpen bij de regulering ervan. De volatiliteit van de cryptocurrency heeft bewezen een uitdaging te zijn die moet worden aangepakt.
Verder is het bestaan van de munt afhankelijk van het internet, dat kwetsbaar is gebleken voor hackers. Er bestaat dus een kans dat een hacker uw gesimuleerde schat plundert en ermee vandoor gaat. Wat telt is dat handelaren vertrouwen hebben in de groei van Bitcoin, wat impliceert dat het oplossen van veel van de problemen van de cryptocurrency slechts een kwestie van tijd is.
Join Us to Learn How to Succeed in Your Trading person_addRegister
Add your Comment