CloseOption Knowledgebase

Digitale valuta’s, ook wel het “digitale goud” genoemd, zijn de afgelopen jaren erg populair geworden. Hoewel de prijs van sommige van deze digitale activa in de loop der tijd is gedaald, wat resulteerde in een turbulente markt, lijkt deze zich nu te stabiliseren. Het is echter de moeite waard om te overwegen of digitale valuta’s een impact hebben op de metaalindustrie, met name goud. De bliksemsnelle opkomst van cryptocurrencies in de afgelopen jaren heeft de interesse van investeerders gewekt. Beleggen in cryptocurrencies wordt soms vergeleken met beleggen in goud. Ondanks verschillende oppervlakkige parallellen, denken wij dat cryptocurrencies en goud praktisch en fundamenteel verschillend zijn. 

Onze bevindingen tonen aan dat:

De vraag naar goud komt uit een breder scala van plaatsen.

*Cryptocurrency aanbod en bezit zijn meer gecentraliseerd.

*Cryptocurrencies hebben de portefeuille-exploitatie vooral verbeterd door winsten, maar ze hebben ook substantiële risico’s geïntroduceerd.

*Goud is een iets hogere liquide grondstof, en het verhogen van goudaandelen in cryptocurrency-portefeuilles kan voordelig zijn.

Deze informatie alleen kan niet voorspellen hoe de komst van cryptocurrency de metaalindustrie zou beïnvloeden. De goudwaarde kan veranderen door de introductie en groei van nieuwe digitale valutasoorten of waardestijgingen. Aan de andere kant, heeft de komst van dergelijke digitale valuta’s een lange en korte termijn impact op metalen? Dat is een uitdagend onderwerp om te beantwoorden omdat veel mensen debatteren over de algemene impact die Bitcoin zal hebben op gevestigde markten. Deze kwestie kan op twee manieren worden onderzocht:

Korte termijn

Door de toestroom en het enthousiasme van gewone mensen om cryptocurrencies te kopen en goud om te zetten in crypto, kan de prijs van goud een tijdje dalen. Deze prijsdaling loopt op tot ongeveer 1400 of 1500 dollar per ounce goud. Dit enthousiasme kan komen door de waardestijging van de cryptocurrencies markt die zich tot meer dan zes maanden later laat zien. Dus geen of mid-professionele marktdeelnemers hebben de neiging om te investeren in deze industrie om wat winst te behalen.

Maar dat is niet het einde van het verhaal; laten we eens kijken wat er op de lange termijn zal gebeuren.

Lange tijd

Tegen 2022 zal de cryptofrustratie toenemen als gevolg van gebeurtenissen zoals ernstige en dodelijke schommelingen in de cryptomarkt. In feite zal de goudprijs een sterke stijging kennen wanneer er bezorgdheid of stress is, of met andere woorden, een ineenstorting van de financiële markten. Zo zal de cryptocurrency markt in 2022 een ineenstorting meemaken. Dit kan op een andere manier worden uitgedrukt; In feite zal vanaf vandaag (15 oktober 2021) tot ruim een half jaar, ondanks de schommelingen, de cryptomarkt goed groeien. Dit betekent dat het kapitaal en de liquiditeit van de markt, die momenteel 2,5 biljoen dollar bedraagt, aanzienlijk zal toenemen.

In het algemeen kunnen we zeggen dat in 2022, als gevolg van de waardedaling van de cryptomarkt en de teleurstelling van mensen daarin, de goudprijs zal stijgen.

Eindwoorden

Ten slotte zijn er diverse methoden waarbij cryptocurrency een geringe invloed zou kunnen hebben op de goudwaarde. Digitale valuta’s zijn nog steeds in gevecht voor legitimiteit als een nieuwe industrie, en hun toekomstige status in de financiële markten is onbepaald. Echter, elke lichte of aanzienlijke verandering in de waarde van de cryptocurrencies markt of de rente kan een aanzienlijk effect op de goudindustrie veroorzaken. 

Metabeschrijving: Zowel cryptocurrencies als goud hebben een sleutelrol in de markt, dus elke schommeling in de prijs van de eerstgenoemde zal een verandering in de waarde van de laatstgenoemde veroorzaken.

Join Us to Learn How to Succeed in Your Trading person_addRegister

Related Posts

A Brief History and Success Points in the American Market

A Brief History and Success Points in the American Market

A Brief History of Cryptocurrencies and Success Points in the American Market Cryptocurrencies, the innovative digital assets safeguarded by cryptography, have experienced remarkable growth and made substantial impacts on the American financial markets. In this article, we explore the pivotal milestones and achievements in the development of cryptocurrencies: Birth of Bitcoin (2009): The enigmatic Satoshi …

Une revue de la monnaie numérique comme le bitcoin basée sur la technologie blockchain

Une revue de la monnaie numérique comme le bitcoin basée sur la technologie blockchain

Table of Contents1 Introduction générale de Bitcoin dans la technologie Blockchain2 3 Comment fonctionne le Bitcoin dans la technologie Blockchain?4 Comment se fera le transfert d’argent en Bitcoin dans la technologie Blockchain ? Introduction générale de Bitcoin dans la technologie Blockchain Dans le monde numérique, nous sommes confrontés aux dernières inventions rapidement car, dans le …

Una revisión de la moneda digital como Bitcoin basada en la tecnología Blockchain

Una revisión de la moneda digital como Bitcoin basada en la tecnología Blockchain

Table of Contents1 Introducción general de Bitcoin en la tecnología Blockchain2 3 ¿Cómo funciona Bitcoin en la tecnología Blockchain?4 Cómo será la transferencia de dinero en Bitcoin en la tecnología Blockchain? Introducción general de Bitcoin en la tecnología Blockchain En el mundo digital, nos enfrentamos a los últimos inventos con prontitud porque, en el mundo …

Uma Revisão da Moeda Digital como Bitcoin Baseada na Tecnologia Blockchain

Uma Revisão da Moeda Digital como Bitcoin Baseada na Tecnologia Blockchain

Table of Contents1 A Introdução Geral da Bitcoin na Tecnologia de Blockchain2 3 >forte>Como funciona o Bitcoin na Tecnologia Blockchain?4 >forte>Como irá a transferência de dinheiro em Bitcoin in Blockchain Technology ? A Introdução Geral da Bitcoin na Tecnologia de Blockchain No mundo digital, enfrentamos rapidamente as últimas invenções porque, no mundo digital, a Ideação …

Add your Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Comments