
Bitcoin Prijs Voorspelling
Table of Contents
Overzicht
U bent waarschijnlijk wel bekend met het verhaal van Bitcoin Pizza Day, dat in mei 2010 werd gevierd als de dag van de eerste commerciële transactie met bitcoin. Op die dag betaalde Laszlo Hanyecz 10.000 bitcoin (geschat op $40, waardoor elke bitcoin $0,0004 waard was) om twee pizza’s te kopen. Op zijn 11ste verjaardag in 2021 bereikte de prijs van één bitcoin een ongekend bedrag van $63.000! Dit artikel wil twee van de belangrijkste bijdragende factoren aan de prijsstijging van bitcoin toelichten, namelijk overheidssteun voor cryptocurrencies en de ontwikkeling van nieuwe cryptocurrency-projecten.
Overheidssteun
Eén van de fundamentele redenen achter de prijsstijging van bitcoin is de goedkeuring als betaalmiddel in verschillende landen wereldwijd. Aan de andere kant zal de bitcoinprijs dalen wanneer de handel in cryptocurrency verboden wordt in bepaalde landen. Overheden hebben goede redenen om tegen cryptocurrencies te zijn; excuses zoals:
Geld witwassen
Cryptocurrencies worden geïmplementeerd op het blockchain-systeem, een peer-to-peer netwerk waarbij versleutelde gegevens van het ene knooppunt naar het andere worden overgedragen zonder tussenkomst van een derde partij. Deze eigenschap maakt cryptocurrencies vrijwel onvindbaar, en overheden zijn doorgaans niet blij met dergelijke activiteiten in hun economie. Bovendien kunnen overheden beweren dat cryptocurrencies voor problemen kunnen zorgen, zoals het witwassen van geld of fraude.
Daling van de waarde van Fiat-valuta
Met de opkomst van bitcoin en andere cryptocurrencies staat de waarde van fiatvaluta’s op het spel. Dit komt omdat fiatvaluta’s de pijlers zijn van verschillende economieën, en ze staan onder controle van de overheid. Dus elk alternatief dat de rol van de overheid vermindert, wordt natuurlijk afgewezen, vooral in ontwikkelingslanden waar de privésector strikt beperkt is. Ook zijn wereldmachten voorzichtig als het gaat om cryptocurrencies; omdat ze enerzijds de veelbelovende markt van cryptocurrencies niet willen missen, en anderzijds geen ineenstorting van de waarde van hun fiatvaluta willen in het geval de markt oplost.
Globale opwarming
Het delven en de transacties van cryptocurrencies, vooral die op basis van het Proof-of-Work-protocol, verbruiken een enorme hoeveelheid elektriciteit. Aangezien de meeste elektriciteit wordt opgewekt in centrales die fossiele brandstoffen gebruiken, beschouwen milieubewuste regeringen cryptocurrencies als een bedreiging voor het milieu vanwege hun negatieve rol in de klimaatverandering.
Virtueel bestaan
Een cryptocurrency is in wezen een versleuteld blok gegevens waarin transacties worden vastgelegd, en het wordt gewaardeerd op basis van de CPU-kosten voor de vorming van één blok. Sommige regeringen beweren echter dat dit blok gegevens geen intrinsieke waarde heeft en beschouwen het delven van cryptocurrencies als een niet te rechtvaardigen activiteit, omdat het probleem (de puzzel) dat ermee wordt opgelost niet ten goede komt aan de wereldeconomie.
Bitcoin Devaluatie
Ondanks de bovengenoemde feiten, wanneer de cryptocurrency-markt aan populariteit wint en de vraag naar bepaalde activa toeneemt, stijgt ook de prijs. Daarom zijn sommige analisten van mening dat de bitcoinprijs zal blijven stijgen totdat deze een significante waarde heeft ten opzichte van de wereldeconomie. Toch is het onwaarschijnlijk dat bitcoin fiatgeld vervangt of een waarde van $1 miljoen koestert. In feite waarschuwen sommige hypothetische theorieën voor de desintegratie van bitcoin tegen 2030:
Systematische overheidsbemoeienis
Op dit moment zijn de gedolven bitcoins ruwweg 1 biljoen dollar waard, iets meer dan het beschikbare goud op aarde. Dat wil zeggen, de waarde van de activa is al overgewaardeerd, en als de stijgende trend zich voortzet (en gezien het feit dat de meeste altcoins de bitcoin volgen als maatstaf in prijs), zal de cryptocurrency markt een uitstekende plek zijn voor het afbouwen van liquiditeit. Als bijvoorbeeld in 2022 de bitcoinwaarde stijgt tot $100.000 en de markt zich vervolgens corrigeert tot de helft, dus $50.000, dan gaat het equivalent van het hele beschikbare goud op aarde verloren! In feite wordt het geld overgeheveld van degenen die tegen hoge prijzen kopen naar degenen die tegen hoge prijzen verkopen; als de overheid er nu in slaagt om bitcoin tegen de laagste prijs te kopen en tegen de hoogste prijs te verkopen, zal het kapitaal van de kopers (meestal gewone mensen) worden vernietigd. In ruil daarvoor zal de fiatvaluta van de regering in waarde stijgen en concurreren met andere krachtige valuta’s wereldwijd.
De anonimiteit van de Blockchain
Blockchain is een peer-to-peer netwerk dat werkt zonder de aanwezigheid van een centrale administratie. Overal waar geld circuleert, moet er een economisch systeem zijn, en de blockchainwereld is als een parallelle economie aan de centrale economie van de staat. Bovendien, hoewel populaire gecentraliseerde beurzen een strikt identiteitscontrolebeleid hebben, werken gedecentraliseerde beurzen incognito. Dit is een bedreiging voor het gezag van de overheid en haar economische systeem, en daarom zouden zij de verslechtering van de markt nastreven.
Transactievergoedingen
De transactiekosten kosten veel geld, en het kost veel tijd om een transactie te verifiëren in de bitcoin blockchain. Dit is een van de beperkingen van bitcoin en kan bitcoin uiteindelijk van zijn populariteit beroven.
De toekomst van cryptocurrencies
Tegen 2030 zullen cryptocurrencies gemarginaliseerd raken, en zullen fiat currencies geïmplementeerd worden op de blockchain als vervanging voor cryptocurrencies. Het voordeel van fiatvaluta’s is dat ze worden afgedekt door fysiek goud. Bovendien zouden de door de overheid uitgegeven cryptocurrencies wereldwijd gemakkelijk overdraagbaar zijn, en zouden de transactiekosten redelijk zijn. De identiteit van de handelaars moet echter worden geverifieerd. Toch zou de verificatie een vingerafdrukscan of gezichtsscan omvatten in plaats van de meer traditionele methoden zoals het nemen van een foto van jezelf met je ID-kaart.
Final Words
Tegen 2030 zullen technologische reuzen zoals Google, Apple, Amazon, Tesla, Huawei, enzovoort, die werken in overeenstemming met de centrale overheid, de nieuwe door de overheid uitgegeven cryptocurrencies bezitten en de markt beheersen. Elon Musk, de CEO van Tesla, bijvoorbeeld, zal tegen 2030 een voorspelde rijkdom van 1.000 miljard dollar hebben, dankzij de twee belangrijke projecten die het bedrijf nastreeft, namelijk Space X en slimme auto’s. Met andere woorden, een aanzienlijk deel van de toekomstige economie zal in handen zijn van de heer Musk. Toch kunnen we garanderen dat zijn financiële macht in dienst zal staan van het beleid van de Amerikaanse regering en dat het beleid in ruil daarvoor het bedrijf zal steunen.
Metabeschrijving
De uitbreiding van cryptocurrencies is een potentiële bedreiging geweest voor de autoriteit van de overheden over de economische systemen. Ook hebben ze goede redenen om de handel in cryptocurrencies te verbieden wanneer ze maar willen. De overheid kan bijvoorbeeld aanvoeren dat de anonimiteit van het blockchain-netwerk kan leiden tot het witwassen van geld of de fiatvaluta van de staat kan verzwakken. Anderzijds kunnen sommige milieubeschermers de ontwikkeling van cryptocurrencies (vooral bitcoin) belemmeren dankzij het enorme energieverbruik dat nodig is om één blok gegevens te vormen, vooral die welke het proof-of-work protocol gebruiken. Bovendien zijn de transactiekosten van minder recente cryptocurrencies, met name bitcoin en Ethereum, aanzienlijk hoog, en al deze redenen kunnen leiden tot de val van de cryptocurrency markt. Geschat wordt dat tegen 2030 fiatvaluta’s in het blockchainnetwerk zullen zijn geïmplementeerd, en aangezien ze gemakkelijk over de hele wereld overdraagbaar zouden zijn en door fysiek goud worden gedekt, zouden ze de cryptocurrency-markt vervangen.
Join Us to Learn How to Succeed in Your Trading person_addRegister
Add your Comment